Cankırmızı Belgeseli Antakya’da Gösterildi

Güncelleme Tarihi:

Cankırmızı Belgeseli Antakya’da Gösterildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2015 13:15

CANKIRMIZI BELGESELİ ANTAKYA'DA GÖSTERİLDİ.

Talasemi Federasyonu ve ATODER Genel Başkanı Ali Kılıç, Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği işbirliği ile Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda Talasemi ve orak hücre anemi hastalığı üzerine çekilen "CanKırmızı" belgesel filminin gösterimi gerçekleştirdi.
Programda aynı zamanda ’Talasemi Hastalığından Kurtulmak Mümkün’ konulu panel gerçekleştirirdi. Panelde konuşmacı olarak Adana Acıbadem Hastanesi Kemik İliği Nakil Merkezi sorumlu hekimi Prof. Dr. Bülent Antmen, Ç.Ü.Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji ve Onkolojisi bölümünden Prof. Dr. İlgen Şaşmaz, MKÜ Tıp Fakültesi Erişkin Hematoloji bölümünden Yrd.Doç. Dr. Gül İlhan katılarak hastalara ve ailelerine önemli bilgiler verdiler.
Talasemi Federasyonu ve ATODER Genel Başkanı Ali Kılıç, programda yaptığı konuşmada ise ülkemizdeki talasemi ve orak hücre anemi hastalarının gündelik yaşamda çekmiş oldukları sorunlara değinerek geçtiğimiz günlerde çekimleri tamamlanarak gösterimi yapılan "CanKırmızı" belgeselin konusu bakımından da ülkemizdeki hastaların yaşadığı sorunları hasta gözüyle anlatan önemli bir belgesel olduğunu belirtti.
Belgeselin yönetmenliğini üstelenen Zafer Özgentürk ise önemli bir halk sağlığı sorunu olan Talasemi ve orak hücre anemi hastalığı üzere yaptığımız bu belgesel toplumumuz için çok önemli olduğunu söyledi.
Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı Burhan Kerimoğlu da, programa katılım sağlayan hasta, hasta aileleri ve sağlık çalışanlarına yönelik yaptığı konuşmasın da şunlara değindi:
"Derneğimizin çalışma amaçları arasında iki temel unsur yer almaktadır. Bunların başın da hasta bebek doğumlarını önlemek geldiği gibi diğer ikincisi ise mevcut hastalarımızın gündelik yaşamda karşılaşmış oldukları sorunlara çözüm bulmaktır. Bunlardan biri de hastalarımızın eğitim eksikliğini ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalarımızdır. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz eğitim semineri hastaların ve hasta ailelerinin gündelik yaşamda uyulması gereken tedavi prensiplerine uyumları konusunda eksikliklerin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalarımızdır. Hastaların sağlıklarında nelere dikkat etmeleri gerektiği, güncel tedavilerde yaşanan son gelişmelerin yanı sıra hastaların akıllarında yer etmiş olan sağlık sorunlarını alanında uzman olan hekimlere sorarak yanıt almalarını sağlamak amacıyla bu gibi eğitim ve bilgilendirme seminerlerine büyük önem vermekteyiz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!