Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Hatay'da

Güncelleme Tarihi:

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Hatayda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2014 19:38

- Işık: (2) "Eğer güçlü bir ekonomiye sahip değilseniz siyasetinizin güçlü olması beklenemez. Söz hakkınız olmaz. Eğer ekonominiz zayıfsa IMF'nin üç kuruşuna muhtaçsınız" - "Şimdi ülke olarak yeni bir sıçramanın eşiğindeyiz. Yeni bir üretim hamlesinin başlangıcındayız. Oda yerli, yenilikçi ve üretim. Kritik bakımdan burada ne üretebiliyorsak üreteceğiz"

Haberin Devamı

HATAY (AA) - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Eğer güçlü bir ekonomiye sahip değilseniz, siyasetinizin güçlü olması beklenemez. Söz hakkınız olmaz. Eğer ekonominiz zayıfsa IMF'nin üç kuruşuna muhtaçsınız" dedi.

Işık, AK Parti Yayladağı İlçe Teşkilatı'nın Belediye Düğün Salonu'nda düzenlediği 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, 1999-2002 yıllarındaki DSP-MHP-ANAP koalisyon iktidarı döneminde ülkenin ekonomik krize girdiğini anımsattı.

O dönem memleketin kerbelaya döndüğünü belirten Işık, "Dönemin iktidarları hemen koşa koşa IMF'nin kapısını çaldılar. 'Memlekette kriz var emeklinin memurun işçinin maaşını ödeyemeyeceğiz' dediler" ifadelerini kullandı.

AK Parti döneminde 2013 yılı mayıs ayında IMF'ye olan borcun bittiğini hatırlatan Işık, Türkiye'nin son taksidin ödenmesiyle, IMF'yle olan yollarını tamamen ayırdığını söyledi.

Haberin Devamı

İnsanın bazen neleri başardığının farkına varamadığını belirten Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adam deveden düşmüş bir yeri ağrımamış. Sonra ne kadar yüksekten düştüğünü görünce başlamış ağlamaya. Şimdi bizde bazen ülkenin geldiği noktayı idrak etmekte hakikaten zorlanıyoruz. Daha düne kadar IMF'siz bir hayatı tarif demeyen Türkiye, borcunu bitirdiği gibi IMF'ye dedi ki; kriz çıktığında ihtiyacın olursa biz sana 5 milyar dolar kredi olarak borç verebiliriz. Allah'a şükürler olsun Türkiye'nin gücünü ve devletimizin iktidarını gösteriyor. Başta ne dedik. Milletin refahı devletin iktidarı. Eğer devletin itibarı bu noktaya geldiyse bu ancak dostu sevindirir düşmanı çatlatır. Şu anda dostu sevindiren bir Türkiye var. Gönül coğrafyamızın her gün dua ettiği bir Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı var, Recep Tayyip Erdoğan var."

- "Yeni bir üretim hamlesinin başlangıcındayız"

Azim ve kararlıkla başarılı bir şekilde yollarına devam edeceklerini vurgulayan Işık, Türkiye'nin kalkınmasının devam edeceğini kaydetti.

Üretime dayanmayan bir ekonominin sürdürülebilir bir başarı sağlayamayacağını ileri süren Işık, şunları söyledi:

"Şimdi ülke olarak yeni bir sıçramanın eşiğindeyiz. Yeni bir üretim hamlesinin başlangıcındayız. Oda yerli, yenilikçi ve yeşil üretim. Ülkemizde ne üretebiliyorsak üreteceğiz. İmkanımızın olduğu her üretimi burada yapmak temel hedefimiz. Ürettiğimiz ürünlerin yenilikçi olması ve üretim anlayışımızın yenilikçi olmasına dikkat edeceğiz. Teknoloji seviyemizi yükselteceğiz. Dünyada katma değeri yüksek ürünleri üretmeyi inşallah arttıracağız. Yeşil üretim yapacağız yani, çevreye duyarlı, insana saygılı üretim yapacağız. İşçi sağlığını ve iş güvenliğinin önemseyen bir üretim anlayışımız olacak."

Haberin Devamı

Işık, kongrede aday olan Recep Tuncer ve ekibine başarılar diledi.

Bakan Işık'a Yayladağı ziyaretinde, Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, milletvekilleri Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, Hacı Bayram Türkoğlu ile ilçe belediye başkanları ve AK Parti İl Başkanı Murat Genco da eşlik etti.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, kongreye tek liste olarak giren mevcut başkan Recep Tuncer, 3'üncü kez seçildi.

(Son)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!