Başkan Savaş, İzmirlileri Hatay'a davet etti

Güncelleme Tarihi:

Başkan Savaş, İzmirlileri Hataya davet etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2019 13:36

Başkan Savaş, İzmirlileri Hatay'a davet etti

Haberin Devamı

Mehmet EZER /HATAY, (DHA)- İZMİR Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, Hatay’ın ve Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin 'Onur Konuğu' olarak yer aldığı Lezzetli Kış Şöleni, kapılarını ziyaretçilere açtı.
İzmir Kültürpark’ta düzenlenen gastronomi temalı festivalin açılışına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da katıldı. Lezzetli Kış Şöleni’nin açılışında düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, "23 medeniyetin 13 tanesine ev sahipliği yapan, ilk olimpiyatların yapıldığı, Anadolu’ya giren tüm semavi dinlerin ilk ibadethanelerinin bulunduğu, Roma döneminin en önemli 3 şehrinden biri olan, Orta Doğu ve Afrika’ya Anadolu’yu bağlayan Hatay’dan herkese kucak dolusu selam getirdik. Zengin mutfak kültürümüzün bir kısmını sizlerle paylaşmaya geldik. Ama aynı zamanda bu zenginliklerin tümünü keşfetmeniz için sizi Hatay’a davet etmeye geldik” dedi.
Anadolu’nun kurtuluşu için ilk kurşunun Dörtyol’dan atıldığını ve bu kurtuluş mücadelesinin İzmir’de alevlendiğini de sözlerine ekleyen Başkan Savaş, “Güzel İzmir halkı için Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne ifade ediyorsa, Hataylılar için de onu ifade ediyor. Hatay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk güzel yurdumuza son hediyesidir" diye konuştu.
Başkan Savaş, İzmirlileri Hatay'a davet etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!