2 bin ton un ekmek yapılarak Suriyelilere dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

2 bin ton un ekmek yapılarak Suriyelilere dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2016 17:22

2 bin ton un ekmek yapılarak Suriyelilere dağıtıldı

Haberin Devamı

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)- İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye’ye gönderilen 2 bin ton un, bölgedeki fırınlarda ekmek yapılarak halka dağıtıldı.
İHH Suriye Çalışmaları Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, ülkedeki savaş nedeniyle un ve ekmek sıkıntısı yaşayan halkın ihtiyacını karşılamak amacıyla bağışçılardan sağlanan 2 bin ton unun bölgeye ulaştığını ve halka ekmek yapılarak dağıtıldığını söyledi.
Suriye’de saldırıların her geçen gün artarak devam ettiğini ve halkın ekmek bulmakta zorlandığını ifade eden Karacaoğlu şöyle konuştu:
"Hedef gözetmeksizin yapılan saldırılarda en büyük zararı sivil halk görüyor. İnsanlar saldırılar altında hayatlarına devam etmeye çalışıyor. Ancak, bölgede ihtiyaçlar artarak devam ederken milyonlarca sivil ise yardıma muhtaç durumda bekliyor. Geçtiğimiz aylarda azalan un nedeni ile durma noktasına gelen fırınlar, İHH’nın un yardımı çağrısı yapmasından sonra İstanbul, Kayseri, Bursa, Konya, Erzurum, Bolu, Uşak, Tekirdağ, Tokat gibi iller ve farklı derneklerden gelen 80 TIR’daki 2 bin ton un yardımı bölgeye ulaştı. İHH’nın Hatay ve Kilis ofislerinden gönderilen un, bölgedeki fırınlarda ekmek yapılarak, Halep, Hama, Humus, Lazkiye, İdlib kırsalı ile kamplarda yaşayan halka dağıtılarak kısmen ekmek ihtiyaçları karşılandı."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!