Hakkari Valisi Akbıyık, Yüksekova'da yapılan çalışmaları yerinde inceledi

Güncelleme Tarihi:

Hakkari Valisi Akbıyık, Yüksekovada yapılan çalışmaları yerinde inceledi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2021 16:51

Hakkari Valisi Akbıyık, Yüksekova'da yapılan çalışmaları yerinde inceledi

Haberin Devamı

Yaşar KAPLAN /YUKSEKOVA(Hakkâri),(DHA)- HAKKARİ Valisi İdris Akbıyık, Yüksekova ilçesini ziyaret edip, ilçede yapılan yatırım ve hizmetleri yerinde inceledi. 

Hakkari Valisi İdris Akbıyık'a, İl Özel İdare Genel Sekreteri Tevfik Kumbasar, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı,İl Emniyet Müdürü Selavat Mete Pınar, İlçe Emniyet Müdürü Murat Güneş eşlik etti. Vali Akbıyık ve beraberindekiler, yapım çalışmaları devam eden atık su artıma tesisi, spor kompleksleri ve çarşı merkezindeki inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yüksekova’nın her tarafının şantiyeye dönüşmüş durumda olduğunu belirten Vali Akbıyık, "Yüksekova her alanda şehirleşiyor. Yaşanabilir bir şehir oluşuyor. Şehir merkezinde karayollarının ve devlet su işlerinin çalışmaları da devam ediyor. Bunları biran önce bitirmek için büyük çapa ve gayret gösteriyoruz. Su arıtma tesisimizi de biran önce hizmete sokmak istiyoruz." dedi. 

Eğitimine önemine dikkat çeken Vali Akbıyık, geçtiğimiz günlerde açıklanan üniversite sınav sonuçlarında 20'ye yakın tıp fakültesi kazanan öğrenci olduğunu söyledi. Hakkâri geneli için bunun büyük bir başarı olduğunu da belirten Vali Akbıyık, "Şimdi güzel gelişmeler var. İnşallah Hakkâri her konuda daha güzel olacak. Yüksekova’mız daha güzel olacak" dedi. İlçede yapımı devam eden atık su tesisini de ziyaret ettiğini belirten Vali Akbıyık, "Güzel bir tesis yapılıyor. Firma yetkililerden bilgi aldık. İnşallah 2022 sonuna bitirmeyi hedefliyorlar. Bittiğinde çevreye çok ciddi katkısı olacaktır" dile konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!