Şemdinli, Erciş ve Çatak'ta Cumhuriyet coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Şemdinli, Erciş ve Çatakta Cumhuriyet coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2018 14:21

Şemdinli, Erciş ve Çatak'ta Cumhuriyet coşkusu

Haberin Devamı

Barbaros KUL-Hüdayi GÜMÜŞ-Azer DEMİR/ERCİŞ-ÇATAK,(Van)-ŞEMDİNLİ,(Hakkari)-(DHA)-VAN'ın Erciş ve Çatak ile Hakkari'nin Şemdinli ilçelerinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95'inci yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Erciş ilçesindeki tören, Tenzile İlk ve Orta okulu bahçesinde yapıldı.Törente Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Nuri Mehmetbeyoğlu halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, öğrencilerin şiir okumasıyla devam etti.

Programa, İlçe kaymakamı Nuri Mehmetbeyoğlu'nun yanı sıra, 108.Topçu Alayı Komutanı Albay Kamil Tumba, Erciş Cumhuriyet Savcısı Harun Karahan, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve kurum amirleri katıldı.

'ŞEMDİNLİ'DE CUMHURİYET COŞKUSU'

Hakkari'nin Irak sınırındaki Şemdinli ilçesindeki Cumhuriyet bayramı kutlamaları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.Saygı duruşu ev istiklal marşının okunmasıyla başlayan kutlamalara, Şemdinli Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammet Fuat Türkman,Şemdinli 34'üncü Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Rafet Kılıç, Cumhuriyet Savcısı Ebru Kartal, İlçe Emniyet Müdürü Metin Kanyer, Milli Eğitim Müdürü Senar Yüce, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, öğretmenler, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.Şemdinli'deki cumhuriyet kutlamaları yapılan çeşitli etkinliklerle son buldu.

'ÇATAK'TAKİ KUTMALAR OKUL BAHÇESİNDE DÜZENLENDİ'

Van'ın Çatak ilçesindeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu bahçesinde yapıldı.
Kutlamalara, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hamza Türkmen, eşi Pınar Türkmen, Cumhuriyet Savcısı İlker Çağatay Aydın, eşi Hakim Hilal Merve Aydın, Garnizon Komutanı Binbaşı Serkan Aslan, Tabur Komutanı Binbaşı Aslan Alkan, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, kurum amirleri, vatandaş, asker, polis ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Türkmen, öğrenci ve halkın bayramını kutladı. Program yapılan çeşitli etkinliklerle son buldu.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!