Öğretmen Öz Anısına Yürüyüş Düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen Öz Anısına Yürüyüş Düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2015 20:06

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Hakkari Şubesi üyeleri, Yalova’da hayatını kaybeden Halil Serkan Öz için yürüyüş düzenledi.
Bir süre önce Yalova Termal Fen Lisesi’nde görevli matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’ün, iddiaya göre, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından azarlanmasının ardından kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesine yönelik bir tepki de Hakkari’den geldi. Bulvar Caddesi üzerinde bulunan KESK Hakkari Şubeler Platformu önünde ellerindeki değişik pankartlarla yürüyüşe geçen Eğitim-Sen üyelerine, belediye eş başkanları da yöresel kıyafetleriyle ön saflarda yer alarak destek verdi. Cumhuriyet Caddesi üzerinden tekrar Bulvar Caddesi’ne doğru yürüyen kalabalık, yürüyüşlerine belediye binası önünde son verdiler.
Burada konuşan Eğitim-Sen Şube Eş Başkanı Şükran Sönmez Güldal, “Öğretmen saygı yürüyüşünün ardından üyemiz Halil Serkan Öz, yoğun strese bağlı kalp krizi geçirmesi nedeniyle ne yazık ki genç yaşta yaşamını yitirmiştir. Belirtmek isteriz ki bizlere bu acıyı yaşatan olayın birinci derecede sorumlusu Yalova Valisi’dir. Bir öğretmenin öğrencileri önünde hakkını, emeğini ve onurunu çiğnemeye çalışan vali, hukuk önünde bunun hesabını vermeli, derhal görevinden istifa etmelidir. Üyemiz Halil Serkan Öz’ün yaptığı tek şey, sendikamızın tek tip kıyafet uygulamasını protesto etmek amacıyla 7 Ekim 2013 günü özgür kılık kıyafetlerle iş yerlerine gidilmesi eylem kararına uymak olmuştur. Bu da tüm eğitim ve bilim emekçilerinin en temel sendikal hakkıdır. Ancak öğrencisi önünde bir öğretmene hakaretler yağdırmayı bilen valinin kendi sorumluluğundaki hastanelerde anjiyo için gerekli alt yapı eksikliğini gidermemiş olması, üyemizin hayata döndürülmesi çabalarını boşa çıkarmıştır. Belli ki Vali Cebiroğlu, emekçilere hakaretler yağdırmak dışında bir görev üstlenmemiştir” dedi.
Hakkari Belediyesi eş başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi’nin de katıldığı eylem, açıklamanın ardından sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!