Kelkit Havzasında Organik Tarım Projesi’nin ilk adımı atıldı

Güncelleme Tarihi:

Kelkit Havzasında Organik Tarım Projesi’nin ilk adımı atıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 13:27

Kelkit Havzasında Organik Tarım Projesi’nin ilk adımı atıldı

Haberin Devamı

KELKİT(Gümüşhane), (DHA) Avrupa Birliği ve hükümet tarafından, Sivil Toplum Diyaloğu etkinliği kapsamında finanse edilen Kelkit Havzasında Organik Tarım Projesi ve Eğiticilerin Eğitimi Programı’nın açılış toplantısı yapıldı.

Toplantıya Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, Kelkit Organik Tarım Derneği Başkanı Doç.Dr. Vecihi Aksakal, şube müdürleri, daire amirleri ve proje eğitmenleri katıldı.

Kelkit Organik Tarım Derneği Başkanı Doç. Dr. Vecihi Aksakal’ın programın tanıtımı ve amaçları hakkında genel bilgiler vermesi sonrasında konuşan Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, havayı, suyu ve toprağı kirletmeden, erozyonu, toprağın tuzlulaşmasını, diğer hastalık ve zararlıların etkisini en aza indirecek tarımsal tekniklerin geliştirilmesine her geçen gün duyulan ihtiyacın arttığını belirterek, bu ihtiyacı ancak organik tarımın karşılayabileceğini söyledi. Birşen, “Gümüşhane coğrafi, meteoroloji ve sosyo-ekonomik farklılıklardan dolayı tarımsal olarak iki bölgeye ayrılmış bulunuyor. Bu iki havzanın tarımsal öncelikleri de farklılık arz ediyor. Tarım arazilerinin parçalı ve küçük parsellerden oluşması en önemli sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bu şekildeki arazilerde sürdürülebilir tarım yapmak için pazar değeri yüksek tarımsal ürünler üretmek gerekiyor. Bu amaca yönelik olarak en uygun üretim şekli organik tarımdır” dedi ve Gümüşhane’de halen organik süt, yem ve bal üretimi yapıldığını hatırlattı.

İyi bir gelecek için sağlıklı ve iyi beslenmek gerektiğini ifade eden Edip Birşen, “Organik tarım, insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen ve üretimde kimyasal girdi kullanılmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir” diyerek organik tarımın önemine işaret etti.

Toplantıdan sonra yeni proje ofisine geçilerek ofisin açılışı gerçekleştirildi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!