Bir Günlük Gelirini Bayırbucak Türkmenleri’ne Bağışladı

Güncelleme Tarihi:

Bir Günlük Gelirini Bayırbucak Türkmenleri’ne Bağışladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2016 08:22

GÜMÜŞHANE’DE HİZMET VEREN FATİH DOLMUŞ DURAĞI ESKİ BAŞKANI VE ŞOFÖRÜ YILMAZ PEZÜK, BUGÜN ELDE ETTİĞİ GELİRİN TÜMÜNÜ BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ’NE YARDIM AMACIYLA BAĞIŞLADI.

Gümüşhane’de hizmet veren Fatih Dolmuş Durağı eski başkanı ve şoförü Yılmaz Pezük, bugün elde ettiği gelirin tümünü Bayırbucak Türkmenleri’ne yardım amacıyla bağışladı.
Gümüşhane’de transit yolda yolcu taşımacılığı yapan Fatih Dolmuş Durağı şoförü Pezük’ün otobüsünün önünde bulunan ‘Bugünkü kazancımı Türkmen Dağı’ndaki kardeşlerime bağışlıyorum’ yazılı pankartı gören Gümüşhaneliler bilet parasının üstünü almayarak veya ekstradan para ödeyerek, başlatılan kampanyaya destek verdi.
"SEDDÜLBAHİR 32 SAAT’ DİZİSİ VATANA BAKIŞ AÇIMI DEĞİŞTİRDİ"
Kampanyayla ilgili açıklamalarda bulunan Pezük, vatan, millet ve bayrak aşkının çok farklı duygular olduğunu belirterek, “Benim dedem de abim de gazi oldular. Ne mutlu bana ki bir gazi kardeşiyim, gazi torunuyum. Biz vatanımızı milletimizi seviyoruz. Benim vatana bakış açım TRT’de yayınlanan ‘Seddülbahir 32 Saat’ dizisinden sonra çok değişti. Askerliğimi de zaten Çanakkale’de yaptım. Manevi duyguların yoğun olduğu bir bölgeydi” dedi.
“VATAN SEVGİMİZİ GÖSTERMELİYİZ”
Ankara’da geçtiğimiz günlerde toplu taşıma araçlarının bu şekilde bir yardım kampanyası başlattığını ve o sırada bir grup PKK terör örgütü yandaşlarının Türkmenler’e yapılan bu yardım çalışmasına tepki göstererek PKK lehine propaganda yapmalarına tepki olarak bu yardım kampanyasına destek verdiğini belirten Pezük, “Ben kendimce bu şekilde tepkimi göstermek istiyorum. Herkesten de bu tepkiyi bekliyorum. Herkesin içinde bu vatan, bayrak duygusunun olduğuna inanıyorum. Ama bunu sözde değil, özede vurursak daha sağlam olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. Pezük, “Ankara’da toplu taşıma araçlarında bir pankart vardı. Bugünkü kazancımızı onlar durak olarak bağışlamışlardı. Akşam saatlerinde 2 gencin gelip pankartı yırtması, otobüse binip ‘Siz Türkmen Dağı’na yardım edemezsiniz, orada bizim kardeşlerimizi vuruyorlar’ gibi ifadelerle PKK’yı savundular. Bizim o otobüsteki arkadaşlarımızın hiç ses çıkarmaması benim çok zoruma gitti. O yüzden ben de böyle bir şey yaprak tepki göstermek istedim” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!