Giresun'da 'İnsan Hakları Film Günleri' başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Giresunda İnsan Hakları Film Günleri başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2018 16:06

Giresun'da 'İnsan Hakları Film Günleri' başlıyor

Haberin Devamı

Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)- GİRESUN'da Avrupa Birliği 8’inci İnsan Hakları Film Günleri yarın düzenlenecek olan törenle başlacak. 

Giresun Belediyesi’nin ev sahipliğinde Giresun’da yarın başlayacak olan Avrupa Birliği 8’inci İnsan Hakları Film Günleri öncesi Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Canan Çelik, AB İletişim Bölüm Başkanı Maria Magdalini Kanellopoulou, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği Genel Sekteri Onur Kadir Eryüce’nin katılımı ile tanıtım toplantısı düzenledi.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’de 8’inci kez yapılan AB İnsan Hakları Film Günlerinin 3 defa üst üste Giresun’da yapılmasının kendileri açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Film günleriyle amaçlarının farklı kültürlerin bir araya gelmesi ve dünyaya barış mesajı vermek olduğunu kaydeden Aksu, “Giresun’un bunca iller arasından seçilmesinin nedeni hem yüksek izleyici sayısı, hem de halkımızın demokrasi ve evrensel insan haklarına gösterdiği önemden kaynaklanıyor. İnsan hakları, demokrasi, hukuk ve temel değerler üzerinden başlasaydı, bugün daha fazla ilerlemiş olabilirdik. Türkiye’de, herkes için hukuk isteyen, demokrasi ve evrensel insan haklarını savunan çok önemli bir kesim var. Bana göre, geçmişi bir kenara bırakıp, daha fazla diyalogla, karşılıklı çaba harcayarak bu işi başarabiliriz. Türkiye’nin eli ağrırsa, AB’nin kolu ağrır. Türkiye AB sürecinden geri dönemez. AB de Türkiye’yi dışarda tutamaz görüşündeyim. Barış, demokrasi ve insan hakkı hepimizin önceliğidir” dedi.

Belediye Başkanı Kerim Aksu 13- 16 Aralık tarihleri arasında 21 filmin gösterileceğini hatırlatırken Belediye Şehir Tiyatrosu Vahit Sütlaş Sahnesinde gösterilecek filmler ücretsiz olduğunu belirtti.

AB Türkiye Delegasyonu İletişim Bölüm Başkanı Maria Magdalini Kanellopoulou da, kentin insan haklarına bu kadar önem vermediğini görmenin mutluluk verici olduğunu kaydetti. Kanellopoulou, “Kadınların, erkeklerin ve gençlerin festivale bu kadar ilgi gösteriyor olması mutluluk verici. Üniversitenin de bu işbirliğini devam ettirmesi konusundaki iradesini memnuniyetle karşılıyoruz. Belki festivalin dışında farklı konularda da işbirliği yapma fırsatı ortaya çıkartabiliriz. Bu yıl festivalimizi ayrıca önemli kılan özelliği Evrensel İnsan Hakları Anlaşmasının imzalanmasının 70’inci yılını kutluyor olmamız. AB uluslararası alanda sivil toplum kuruluşların güçlenmesini arzu etmektedir. Organizasyonumuzda seçtiğimiz eserlerde İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin ruhunu yakalamaya çalıştık. Bu çalışmaları yaparken üye devletlerimizin kültürel merkezleriyle çalıştık. Bazı gösterimlerden sonra, tartışmalar düzenlenecek ve böylelikle katılımcıların fikirlerini duygularını alabilmek dinleyebilmek çok ilginç olacak. İnsan hakkı en temel haktır. Bunun ihlal edilmesi karşısında hepimiz ayağa kalkmalıyız" diye konuştu. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!