Giresun'da, Çakırmelikoğlu, Fiskobirlik’e verilecek fındığı sordu

Güncelleme Tarihi:

Giresunda, Çakırmelikoğlu, Fiskobirlik’e verilecek fındığı sordu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2018 14:12

Giresun'da, Çakırmelikoğlu, Fiskobirlik’e verilecek fındığı sordu

Haberin Devamı

Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA) - GİRESUN Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “TMO tarafından Fiskobirlik’e 10 bin ton emanet fındık verilme sözünün, sanki prosedürlere takıldığı gözlemlenmekte” dedi.

Çakırmelikoğlu, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Kasım ayı meclis toplantısında bir konuşma yaparak, havalimanı ve fındık konularına değindi. Ticaret Sanayi Odası (TSO) olarak Giresun ve bölgenin sorunlarının çözümü noktasında sürekli bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Çakırmelikoğlu, bu konuda kamuoyu ve üyelerden çok olumlu geri dönüşler alındığını belirtti.

Çakırmelikoğlu, TSO olarak yakın zamanda kamuoyunun ve yetkililerin bilgisine sundukları “Ordu-Giresun havaalanında yaşanan teknik sorunlar ve çözümler” raporunu çok önemsediğini hatırlatıp, şöyle konuştu:

“Havaalanımızda iptal sezonu yaklaşıyor, teknik konuları çalışması gereken kurumların bu konuda acilen çalışma yapmaları yada izlenecek süreç hakkında bizi ve kamuoyunu aydınlatmaları gerekir. Havaalanımızda sefer iptal sayılarının ne kadar azaltıla bilinirse o derece verimli hizmet sunan bir havaalanı olacak ve böylelikle mevsimsel havaalanı olmaktan kurtulacaktır. İlgili kurumların ilimiz ve bölgenin geleceği ve kalkınması anlamında teknik düzelmemeleri yapacağına inanıyorum.”

Geçtiğimiz ay hükümet tarafından Fiskobirlik’e 10 bin ton emanet fındık verilme konusuna da değinen Çakırmelikoğlu, şunları kaydetti:

“TMO’nun üreticiden fındık alımına başlaması, fındık alım planlaması 2018 yılında geç kalınsa da bundan sonraki süreçte fındık alım ve satımlarında istikrar oluşturacağı için memnuniyet oluşturdu. Ancak, TMO tarafından Fiskobirlik’e 10 bin ton emanet fındık verilme sözünün, sanki prosedürlere takıldığı gözlemlenmekte. Fiskobirlik’in iç ve dış ticaret ve markalaşma sürecini hızlandırabilmesi için TMO’nun vereceği 10 bin ton emanet fındık devrine hız verilmesi gerekmektedir.”

Çakırmelikoğlu’nun konuşmasının ardından meclis toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesiyle sona erdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!