Çamoluk kuru fasulyesine 'Coğrafi işaret' tescili

Güncelleme Tarihi:

Çamoluk kuru fasulyesine Coğrafi işaret tescili
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2018 14:38

Çamoluk kuru fasulyesine 'Coğrafi işaret' tescili

Haberin Devamı

Gülsen AKYOL MUTLU/ÇAMOLUK(Giresun),(DHA)-GİRESUN'un Çamoluk ilçesinde yetiştirilen ‘Çamoluk kuru fasulyesi’ coğrafi işaret tescil belgesi aldı.

Çamoluk ilçesinde yetiştirilen ‘Çamoluk kuru fasulyesi’, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından düzenlenen Doğu Karadeniz Coğrafi İşaretli Ürünlerde Kooperatifçilik Stratejisi Toplantısı’nda coğrafi işaret tescil belgesi aldı. Tescil belgesi, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaretler Daire Başkanı Hasan Kızıltepe tarafından, Çamoluk Kaymakamı Efecan Şahin ve Çamoluk Belediye Başkanı Musa Varıcı’ya takdim edildi. Toplantıda, yerel anlamda coğrafi işaretli ürünlerin, bölgenin ticari kümelenmesine vesile olduğu ve bölgenin sosyo-ekonomik anlamda gelişmesine çok büyük katkılar sağladığı ifade edildi.  

‘FARKINDALIK OLUŞTURAN BİR ÜRÜN’

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, coğrafi işaretlemeyle ürünlerin tescillenmesinin yöre halkının ekonomik anlamda refaha kavuşması, hayat standardının ve yaşam kalitesinin artırılması anlamında çok önemli olduğunu ifade etti. Vali Sarıfakıoğulları, “Bugün burada, Çamoluk Kuru Fasulyesi ile ilgili coğrafi işaret törenini gerçekleştireceğiz. Çamoluk deyince akla ilk olarak gelen ürün kuru fasulyedir. Farkındalık oluşturan bir ürün. Bunu eğer yeteri kadar tanıtabilirsek sadece yurt içinde değil yurt dışında da pazar payı bulabilecek bir ürün. Böylelikle ilimize önemli katma değerler sağlayacaktır. Bu nedenle ben coğrafi işaret tescilinin ilimize ve Çamoluk ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu konuda emeği geçen bütün arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Bundan sonra daha fazla çalışmak gerekiyor” dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!