Sözleşmeli subay ve astsubay iş güvencesi istiyor

Güncelleme Tarihi:

Sözleşmeli subay ve astsubay iş güvencesi istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2016 10:25

Sözleşmeli subay ve astsubay iş güvencesi istiyor

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - SÖZLEŞMELİ Askeri Personel Aileleri ve Emeklileri Derneği Başkanı Hamit Yıldız, sözleşmeli subay ve astsubayların iş güvencesine sahip olmasının en büyük arzuları olduğunu söyledi. Yıldız, askeri personeller arasında kanayan yara olan bu durumun yapılacak bir yasa değişikliği ile mümkün olduğunu ve tüm sözleşmeli meslektaşlarının bunu ümitle beklediğini kaydetti.

Ülkede terörle mücadele noktasında güvenlik güçlerinin yoğun bir çaba içerisinde olduğunu ifade eden Yıldız, yapılan hizmetin para, pul asla ölçülemeyeceğini vurguladı. Sözleşmeli subay ve astsubayların yaptıkları çalışmanın maddiyatla ölçülemez olduğunu kaydeden Yıldız, "Bugün bizler için bu kadar büyük fedakarlıklarla görev icra eden sözleşmeli subay ve astsubaylarımızın en azından gelecekleri ile ilgili hiçbir endişeye kapılmaksızın iş güvencesine sahip şekilde çalışmaları en büyük beklentimizdir" dedi.

Bazı branşlarda bir yandan sivil kaynaktan muvazzaf subay alımı yapılırken diğer yandan da sözleşmeli subayların muvazzaflık sınavına tabi tutulduğunu belirten Yıldız, "Elinizde halihazırda tecrübeli sözleşmeli subay ve astsubay kadrolarınız varken sivil kaynaktan muvazzaf subay ve astsubay alınmasının hiçbir mantıki açıklaması olamaz. Alt kademe subay ihtiyacının karşılanabilmesi için uygulanan sözleşmeli subaylık sisteminde muvazzaflığa geçirilerek yükselebilecek en üst kadronun binbaşı olması halinde de bu ihtiyaca cevap verebileceğini değerlendirmekteyim. Mesleki açıdan temayüz etmiş, kendini ispatlamış, görev bilinci ile bugün çok kritik bölgelerde görev yapabilen sözleşmeli subay ve astsubayların hakları olan muvazzaflığa geçirilmesi hakkaniyet gereğidir" diye konuştu.

TSK'da okullu ve sözleşmeli ayrımının asla yapılmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Yıldız, beklentilerini şöyle dile getirdi:

"Sözleşmeli subay ve astsubayların muvazzaflığa alınması halinde, hakkaniyeti sağlamak adına, 4 yıl askeri lise ve 4 yıl da harp okulu öğrenimi gören subaylara askeri lise ve harp okulu tazminatı adı altında maaşlarına ödeme yansıtılabilir. Burada bizler aynı değerler uğruna canımızı ortaya koyarak mücadele verilmektedir. Bu anlamda harbiyeli ve sözleşmeli ayrımlarını bir kenara bırakarak silah arkadaşı olarak birbirimize sarılmalıyız. Sonuçta hepimiz bu vatanın evlatlarıyız. Sözleşmeli subay ve astsubaylar çaresizlik içerisinde yapılacak bir yasa değişikliğini ümitle beklemektedirler. Başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere tüm devlet büyüklerimizin bu kanayan yaraya el atmaları en büyük dileğimizdir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!