Şahinbey ’Gaziler’ İçin Yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Şahinbey ’Gaziler’ İçin Yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2015 12:01

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ TARAFINDAN “GAZİLER HAFTASI” NEDENİYLE DÜZENLEDİĞİ YÜRÜYÜŞE YÜZLERCE KİŞİ KATILDI. ELLERİNDEKİ DEV TÜRK BAYRAKLARIYLA YÜRÜYEN GRUBA ÇEVREDEKİLERLE ALKIŞLARLA DESTEK VERDİ.

Şahinbey Belediyesi tarafından ’Gaziler Haftası’ nedeniyle düzenlediği yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı. Ellerindeki dev Türk bayraklarıyla yürüyen gruba çevredekilerle alkışlarla destek verdi.
Şehreküstü Konaklarından başlayan yürüyüşe, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Durdu Yetkinşekerci, Gaziler Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Gazi Mehmet Yeter, Şehit Aileleri Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hamza Bayındır, Muharip Gaziler Derneği Yöneticileri, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hakan Kurt, gazi ve şehit yakınlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.
Ellerindeki Türk Bayrakları ve dövizlerle yürüyüşe başlayan kalabalık gruba caddelerdeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Teröre karşı birlik sloganları atan grup Gaziler Caddesi’nden yürüyerek, Balıklı Meydanı’na gelerek burada hep birlikte İstiklal Marşı okudu.
“BİZDE MEHMET BİTMEZ”
Meydanda kurulan sahnede konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziler Haftası nedeniyle yapılan yürüyüşe katılanlara teşekkür etti. Her zaman Gazilerin ve şehit yakınlarının yanında olduklarını ifade eden Tahmazoğlu, “Onlar bu vatan için, bu millet için, bu devlet için, bu bayrak için, bu ezan için canlarını ortaya koydular ve feda ettiler. Şehit aileleri, şehitlerimizin bize emanetidir. Biz kanımızın son damlasına kadar onlara sahip çıkacağız ve destek olacağız. Bu vatan için, bu bayrak için hepimiz canımızı seve seve feda etmeye hazırız. Biz vatanımızı çok seviyoruz ve vatanımızı kimseye böldürtmeyiz. Çanakkale’de 253 bin şehit verdik, Gaziantep’te Kurtuluş Savaşı’nda 6 bin 317 şehit verdik. Bizde çok Mehmet var. Bizde, bu vatan için bu bayrak için şehit olacak Mehmet çok ve bunu bitiremezler. Türk-Kürt kardeş ama yabancı güçler, taşeron örgütlerle bu vatanı bölmek için, kalkınmamızı önlemek için polisimize, askerimize saldırıyorlar. O asker ve polis bizim evladımız, canımız, kanımız biz onların her zaman arkasındayız. Allah’ın izniyle bu vatan hiçbir zaman bölünmeyecek, bugün olduğu gibi inşallah kıyamete kadar bu birlik ve beraberlik devam edecek” dedi.
“DEVLETİMİZİN VE ORDUMUZUN YANINDAYIZ”
Gazi Mehmet Yeter, vatan sevdası için kanlarını toprağa akıttıklarını belirterek, “Bizler gazi dernek ve vakıfları olarak bugünkü yürüyüşte yerimizi aldık. Son zamanlarda yaşanan terör olaylarını bizde herkes gibi üzüntüyle izliyoruz ve her şehit haberinde kahroluyoruz. Bizim aramıza nifak sokmak isteyen hainlere fırsat vermemek için var gücümüzle devletimizin, ordumuzun yanında olacağız” diye konuştu.
“KİMSE BU VATANI BÖLEMEYECEK”
Hamza Bayındır da son günlerde yaşanan terör olaylarına değinerek birlik ve beraberlik mesajları verdi. Bayındır, “Hiç kimse bu vatandan bir avuç toprak alamayacak. Biz bunu göstermek için buraya geldik. Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı yoktur, hep birlikte buradayız. Büyük bir milletiz ve kimse bizi bölemeyecek” şeklinde konuştu konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından yürüyüş yapan grup dağılırken, Başkan Tahmazoğlu, alanda bir süre daha kalarak vatandaşlarla sohbet etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!