Tarlada 'başakçı' mesaisi başladı

Güncelleme Tarihi:

Tarlada başakçı mesaisi başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2019 13:05

Tarlada 'başakçı' mesaisi başladı

Haberin Devamı

Kadir ÇELİK/NURDAĞI(Gaziantep), (DHA)- GAZİANTEP'in Nurdağı ilçesinde, hasadı yapılan yer fısıtığı tarlasına 'başakçı' olarak bilinen toplayıcılar tarlada kalan ürünleri toplayarak geçimlerini sürdürmeye çalışıyor.

İlçede 10 mahallede bin 608 dekar alanda ekimi yapılan ve yüksek rekolte ile üreticisini sevindiren yer fıstığı tarlalarında hasat sırasında yere dökülen ya da toprak altında kalan fıstıkları kadınlar ve çocuklardan oluşan başakçılar, tarafından toplanıyor. Tarla sahibinin izni ile hasat sonrası tarlaya akın eden kadınlar ve çocuklar ellerindeki çapalarla toprak altındaki yer fıstıklarını toplayarak bir kımsını satıyor bir kısmını ise tüketmek için ayırıyor.

Tarlada başakçılık yapan Hatice Keskin, "Tarla sahiplerinde izin alarak tarlada kalmış yer fıstıklarını çürüyüp gideceğine topluyoruz. Topladığımız fıstıklardan kışlık kuru yemiş ihtiyacımızı ücretsiz olarak karşılarken, fazlasını ise satarak ev ekonomimize katkı sağlıyoruz. Zor olmasına rağmen her hasat sonrası ailece bu işi yaparız” dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!