Nurdağı'nda çiftçilere biber fidesi desteği

Güncelleme Tarihi:

Nurdağında çiftçilere biber fidesi desteği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2021 09:39

Nurdağı'nda çiftçilere biber fidesi desteği

Haberin Devamı

Kadir ÇELİK-Ramazan TUNCER/NURDAĞI (Gaziantep), (DHA)- GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi,Nurdağı ilçesinde 114 çiftçiye 4 milyon 300 bin kırmızıbiber fidesi dağıttı.

Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 60 desteğiyle Valilik ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle 'Sertifikalı Sebze Fide Dağıtımı Protokolü' kapsamında Nurdağı'nda 114 çiftçiye düzenlenen törenle 4 milyon 300 bin sertifikalı kırmızıbiber fidesi dağıtıldı.

Nurdağı Ziraat Odası Başkanlığı önünde düzenlenen dağıtım  törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nurdağı Kaymakamı Eşref Akça, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, Nurdağı Ziraat Odası Başkanı Kemal Belpınar, Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Fikret Kileci, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Gıda Daire Başkanı Kenan Seçkin ve çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çiftçiye her türlü desteği vermeye gayret gösterdiklerini belirterek, "Avrupa'da tarıma dayalı ihracatta dünyada öne çıkan ülkeler arasında yer alıyoruz. Çiftçilerimize yönelik desteklerimizi her geçen gün çoğaltarak ilerliyoruz. Büyük bir ekosistemin önemli bir parçasıdır çiftçi. Toprak rahatlarsa çiftçi rahatlar, çiftçi rahatlarsa da aile ekonomisi rahatlar, esnaf  rahatlar" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!