Öğrenciler Temizlik Malzemesi Üretiyor

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler Temizlik Malzemesi Üretiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2020 16:08

Öğrenciler Temizlik Malzemesi Üretiyor

Haberin Devamı

Metin İLİKSOY/NİZİP (Gaziantep), (DHA) - GAZİANTEP'in Nizip ilçesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Okul müdürü Ahmet Çiçek ve kimya bölümü Alan şefi Hayriye Yücel’in öncülüğünde başlatılan projeyle öğrencilerle 2020 yılında temizlik malzemesi üretmeye başladı.

Bu yıl faaliyete geçen yeni binada  döner sermaye yöntemiyle kurulan imalathanede, öğrenciler tarafından NİMTAL  Kimya markasıyla 7 çeşit temizlik malzemesi üretiliyor. Bunlar "Oda parfümü, genel temizlik sıvısı, bulaşık deterjanı, sıvı el sabunu, çamaşır suyu, kireç çözücü, cam silici".

Nizip Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Çiçek, yeni binanın hizmete girmesiyle  temizlik ürünleri üretim  atölyesi  açtıklarını söyledi.  Üretimde  öğretmenlerin koordinesinde öğrencilerin çalıştığını belirten Çiçek, "Okulumuzda yaklaşık iki yıldır üretim atölyesi ar-ge çalışması yapılmaktadır. Bu çalışmalar sonucunda 2020 yılında  temizlik malzemeleri üzerine 7 çeşit kimyasal üretim yapıyoruz. Bu ürünlerin çeşidini talebe göre  arttırmayı düşünüyoruz.. Ar-Ge, üretim ve pazarlamada tamamen öğrencilerimiz çalışıyor. Öğrencilerimiz burada para kazanarak hem harçlıklarını çıkarmalarını hem de aile bütçelerine katkı sağlamalarını amaçlıyoruz." dedi.

Okul Müdürü Çiçek, öğrencilerin eğitim gördükleri kimya alanında üretim yapmalarının kendilerini daha iyi geliştirmeleri konusunda yarar sağladığını belirtti. Üretim yaparken öğrenciler kendilerini değerli hissediyorlar ve  bu öğrencilerimizin öz güvenleri artıyor" dedi.

Nizip Mesleki ve Teknik Anadolu kimya bölümü Alan şefi Hayriye Yücel "üretim atölyesinde  sanayi simülasyonunu oluşturup öğrencilerimizin  mezun olduktan sonra gerçek yaşamda hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Gelen siparişe göre üretim yapıyoruz. Ürün alacak kurum ürünün teknik şartnamesini hazırlıyor ve biz de ona göre laboratuvarlarımızda Ar-Ge çalışması yaparak yapılan testler sonucunda üretimi gerçekleştiriyoruz. Tüm bu süreçlerde öğrencilerimiz aktif görev alıyorlar. Biz arka plandan öğrencilerimizin çalışmalarını yönlendiriyoruz. Usta çırak ilişkisiyle işleri yürütüyoruz." dedi.

Öğrenciler ise, hem meslek öğrendiklerini hemde bu sayede aile bütçelerine katkı sağladıklarını söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!