Milletvekili Taşdoğan’dan ‘soykırım anıtı’ çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili Taşdoğan’dan ‘soykırım anıtı’ çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2021 12:25

Milletvekili Taşdoğan’dan ‘soykırım anıtı’ çağrısı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Gaziantep'te Ermeni zulmüne karşı 11 ay mücadele ile dayanıldığını söyledi. Taşdoğan, ABD'nin tepkiye yol açan açıklamalarının ardından Gaziantep'te Ermeni zulmünde hayatını kaybeden şehitler adına 'Soykırım Anıtı' yapılması önerisinde bulundu.

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 olaylarını sözde ‘soykırım’ olarak tanımlamasına tepki olarak Gaziantep’ten başlamak üzere bir ‘Soykırım Anıtı’ dikilmesinin diğer şehirler için de model olacağını söyledi. MHP Milletvekili Taşdoğan, Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin öncülük yaparak sözde soykırım iddiasına karşı tepkinin Ermeni zulmüne 11 ay üstün mücadele ile dayanan Gaziantep’ten başlaması gerektiğini ifade etti.

Gaziantep’in, ABD Başkanı Joe Biden’in bu açıklamalarına karşı öncülük yapması gerektiğini savunan MHP Milletvekili Taşdoğan, “Şanlı ve şerefli bir tarihi olan Türk milletine soykırım yakıştırması yapmaya kalkan siyasi akılsızlara cevap, Ermeni zulmünden en çok etkilenen Gaziantep'ten başlamalıdır. Çünkü Fransa destekli Ermeni zulmüne üstün başarı ile direnen Gaziantep demek, 12 yaşındaki Şehit Kamil’iyle efsaneleşmek, efsaneleşirken insanlık dersi vermek demektir. Gaziantep savunması destanlaşmış, kulaktan kulağa anlatılmış, yeni kahramanlıkların nişanesi olmuştur. Yüz yıl sonrasına dahi tarih dersi verircesine notunu düşmüştür. Bu sebeple ilk ‘Soykırım Anıtı’ Gaziantep’e yapılmalıdır. Yüz yıl önce kendi göbeğini kendi kesen, yazdığı kahramanlık destanıyla tüm Anadolu’ya ve zulüm altında kalmış coğrafyalara örnek olan şehrimiz bu konuda da Türkiye’ye örnek olmalıdır" diye konuştu.

Soykırım anıtı yapılması konusunda yerel yönetimlere çağrıda bulunan Taşdoğan, “Gaziantep Valiliğimiz ve belediyelerimiz Ermeni zulmünde hayatını kaybeden şehitlerimizin adına bir ‘Soykırım Anıtı’ yaparak, her yıl kahramanlarımızın burada anılması soykırıma maruz kalan dedelerimizin torunlarından, gafillere verilecek en büyük cevap olacaktır. Bu konuyla ilgili olarak gerekli çalışmalar yapılmasını bekliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!