Sıcak havaya aldırış etmeden ateş karşısında çalışıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Sıcak havaya aldırış etmeden ateş karşısında çalışıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2020 13:28

Sıcak havaya aldırış etmeden ateş karşısında çalışıyorlar

Haberin Devamı

Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)- GAZİANTEP'in İslahiye ilçesinde, fırın, döner ile tatlı tezgahı ve  kalaycılık gibi işlerde çalışn esnaf yaklaşık 100  ile 360 dereceyi aşan sıcaklar karşısında ter döküyorlar.

İlçede 40 dereceyi aşan hava sıcaklığı hayatı olumsuz etkiliyor. Uzmanların hava sıcaklığı nedeni ile mecbur kalınmadığı takdirde saat: 10.00  ile 16.00 arasında solağa çıkmamayı önerdiği ilçede, bazı meslek dallarında çalışan esnaflar ise adeta sıcağa meydan okuyor. Nefes almanın dahi zaman zaman zorlaştığı sıcaklara aldırmadan 15 yıldır pide fırınında çalışan Hasan Korkmaz, "Fırının sıcaklığı 360 derece,dışarısı ise 40 derece. Biz bu sıcaklarda ekmek kavgası veriyoruz  Dışarıda bir çok insan gölgede duramazken biz burada zor şartlarda çalışarak evimizin geçimini sağlıyoruz" dedi.

İlçenin tek kalaycısı  Mustafa Bulunmaz  ise, "Çocuklarımız  için mecburen 80-150 dereceyi bulan ateşin karşısında kalay yapıyoruz. Alın terimizle çocuklarımızın nafakasını çıkartıyoruz" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!