İKA'nın uluslararası tanıtımı ödül getirdi

Güncelleme Tarihi:

İKAnın uluslararası tanıtımı ödül getirdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2018 10:15

İKA'nın uluslararası tanıtımı ödül getirdi

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - İPEKYOLU Kalkınma Ajansı'nın bölgenin yatırım ekosistemine yönelik yaptığı çalışmalar sonucu Gaziantep, Avrupa'da En iyi Yabancı Yatırımcı Stratejisine Sahip Büyük Şehirler kategorisinde en iyi 10 şehir arasına girerek ödüle layık görüldü.

Financial Times Gazetesi'nin bir yayın kuruluşu olan fDi Intelligence'in her yıl düzenli olarak yapmış olduğu ve sadece Avrupa'dan şehirlerin aday olabildiği  yarışma programında İpekyolu Kalkınma Ajansı girişimiyle Gaziantep,  Avrupa'da En iyi Yabancı Yatırımcı Stratejisine Sahip Büyük Şehirler kategorisinde en iyi 10 şehir arasına girerek ödüle layık görüldü. Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen ödül töreninde İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz'a plaket verildi.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Gaziantep Yatırım Destek Ofisi bünyesinde 2017'de kurulan 'Tek Durak Ofis' uygulaması ilk meyvesini verdi. Bölgeye yatırım yapmayı planlayan yerli ve yabancı yatırımcılara teknik destek ve danışmanlık hizmeti veren uygulama, özellikle yabancı yatırımcılara firma kuruluş işlemleri, izin ve ruhsat işlemleri, yatırım yeri tahsis işlemleri, Türk vergi sistemi, yatırım teşvik belgesi düzenlenmesi ve insan kaynağı tedariki gibi konularda verdiği destekle yabancı yatırımcılara önemli kolaylık sağlıyor. Tek Durak Ofisi aracılığıyla yapılan hizmetler kısa sürede Avrupa'dan Gaziantep'e ödül getirdi. İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, "Tanıtım ve markalaşmanın önem taşıdığı günümüzde böyle bir dergiden ödül alarak Marka Şehir Gaziantep algısına İpekyolu Kalkınma Ajansı olarak önemli bir katkı sunmanın gururunu yaşamaktayız" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!