HDP'li Yüksekdağ: Demokratik taleplerimize savaşla karşılık veriliyor

Güncelleme Tarihi:

HDPli Yüksekdağ: Demokratik taleplerimize savaşla karşılık veriliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2016 22:47

HDP'li Yüksekdağ: Demokratik taleplerimize savaşla karşılık veriliyor

Haberin Devamı

Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, (DHA)- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, demokratik taleplerine savaşla karşılık verildiğini ve kentlerin abluka altına alındığını ileri sürdü.
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ beraberindekilerle partisinin iftar programına katıldı. İftarını partilileriyle beraber açan Yüksekdağ, demokratik taleplerini savaşla savrulmaya çalışıldığını söyledi. Partisinin istenilen hizaya geçmeyi reddettiğini belirten Yüksekdağ, şunları dedi:
“Kentlerimizi ablukaya alıyorlar, taleplerimizi bastırmaya zorla savaşla geriye savurmaya çalışıyorlar. Edindiğimiz demokratik mevzileri, dişimizle, tırnağımızla, emeğimizle ve helal yollardan kazandığımız kurumsal mevzilerimizi düşürmeye çalışıyorlar. Dokunulmazlıklarımızın kaldırılması, belediyelerimize kayyum atama operasyonunun başlatılması ve siyasi partilerimizin kurumlarına dönük dört bin yandan kuşatma, gözaltı, tutuklama ve felç etme operasyonlarının yürütülmesi işte tam da bu nedenledir. HDP’nin yürüyüşünü ve bu demokratik mevzilenmesini kırmak, onlar için tek bir anlama geliyor. O da, Türkiye’deki bütün hakları sarayın kapısında hizaya dizmek anlamına geliyor. Bu hizayı bozan tek bir siyasi parti, tek bir siyasi mücadele var o da HDP’dir. Bizler geride bıraktığımız süreç boyunca sarayın ve saltanatın hizasına geçmeyi reddettik.”
"GAZİANTEP’İ IŞİD YUVASI HALİNE GETİRDİLER"
Siyasi iktidarın Gaziantep’i IŞİD üssü haline getirdiğini öne süren Yüksekdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“7 Haziran’da gördüler, 1 Kasım’da gördüler, Kobani’de, Şengal’de dört bir yanda gördüler ve Antep’te de görüyorlar. Bakın bu güzelim kenti IŞİD yuvası haline getirdiler. Getirdiler diyorum çünkü bunu IŞİD’in paraleliymiş gibi hareket eden, IŞİD’in siyasi merkezi gibi konuşan, bu iktidar yapmıştır. Antep’in güvenliliği ve mutluluğu için Suriye’de Kürtlerle dost olmayı başaramayanlar, kardeşlik hukukuyla hareket etmeyi başaramayanlar bugün Antep’i, Kilis’i adeta IŞİD’e teslim ettiler. Önce ülkeyi güvensiz hale getirdiler, sonra da ‘halkımız, milletimiz güvenliği sağlamak için bizim savaş ilan etmemiz lazım’ dediler. Güvenlik politikalarını devreye koydular. Kime karşı? Elbette IŞİD’e karşı değil, elbette ki uluslararası terör yapılanmalarına karşı değil, bu halka karşı şiddet uygulayarak, operasyon yaparak, polisiyle hukukuyla, silahla zorla operasyon düzenleyerek bu ülkede güvenlik sorununu bu siyasi iktidar yarattı.”
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!