Hatem'de, obezite cerrahisi ile sağlığına kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Hatemde, obezite cerrahisi ile sağlığına kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2018 11:49

Hatem'de, obezite cerrahisi ile sağlığına kavuştu

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Özel Hatem Hastanesi'nde uygulanan obezite cerrahisi ile hastalar fazla kiloları ile vedalaşarak sağlığına kavuşuyor.

10 yıldır kilo sorunu yaşayan, yaptığı diyetlere rağmen zayıflayamayan aynı zamanda hipertansiyon, diyabet, karaciğer yağlanması, uyku apnesi gibi çeşitli hastalıklarla ile baş etmeye çalışan 45 yaşındaki Elif Dikeç, Özel Hatem Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op Dr A. Bora Üstünsoy'a başvurdu. Dr. Üstünsoy tarafından yapılan tetkik ve muayenelerin akabinde 100 kilo olan Elif Dikeç için Obezite (Laparoskopik sleeve gastrektomi) ameliyatı yapılmasına karar verildi.

Başarılı operasyon sonrası hem sağlığına hem de ideal kiloya kavuşacağı için mutlu olduğunu dile getiren Elif Dikeç, "Çocukluğumdan bu yana aşırı kiloluydum ve kilo vermek için birçok diyet yaptım ama fayda göremedim. Fazla kilolarımdan ötürü fiziksel ve psikolojik olarak çok etkileniyordum. Giydiğim kıyafetler içerisinde kendimi iyi hissetmiyordum. Sağlık sorunlarımın artması ve bunun altında yatan sebebin aşırı kilolarımın olduğunu öğrendim. Tavsiyeler üzerine Hatem Obezite Cerrahisi Kliniğini tercih ettim. Ameliyatım başarılı bir şekilde geçti kısa süre de ayağa kalkıp yürüyebilmenin ve en önemlisi ağrı dolu anların korkusu içinde iken neredeyse acı çekmeden hareket etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Gerek operasyon öncesi gerekse hastanede kaldığım süre zarfında doktorum Bora Üstünsoy ve hastane çalışanlarının bilgisi, tecrübesi ve motive edici güzel yüzleri beni çok mutlu etti. Başta Bora Üstünsoy olmak üzere, ÖzelHatem Hastanesi'nin vermiş oldukları sağlık hizmetinden dolayı ve güler yüzlü hastane personellerinden ötürü teşekkürü borç bilirim" dedi.

Obezitenin hastanın genel sağlığını bozan ve mutlaka tedavi edilmesi gereken ciddi bir rahatsızlık olduğunu ifade eden Bora Üstünsoy, "Obezite tansiyon yüksekliği, şeker hastalığı, karaciğer yağlanması gibi metabolik hastalıklar ile beraber astım, uyku apnesi, safrakesesi taşı oluşumu, reflü, kalp ve damar hastalıkları gibi çok sayıda soruna davetiye çıkarabilir. Gaziantep Özel Hatem Hastanesi'nde uygulanan obezite cerrahisi ile hastalar fazla kiloları ile vedalaşarak sağlığına kavuşuyor" diye konuştu.

Hatem Hastanesi'nde 1 Eylül 2018 tarihinde Obezite ve Diyabet Cerrahisi Kliniği açıldı. 2 ay içerisinde başarılı şekilde 23 cerrahi operasyon gerçekleştirildi. Klinikte Genel Cerrahi Uzmanları Op.Dr. Emin Yılmaz ve Op. Dr. A. Bora Üstünsoy görev yapmakta olup Diyetisyen Saadet Tayşi ve Psikolog Elif Beydağı da obezite ve diyabet cerrahisi kliniği ekibinde yer alıyor.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!