Gaziantep'te, ödüllü 'okuma yarışması' protokolü

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte, ödüllü okuma yarışması protokolü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2018 10:12

Gaziantep'te, ödüllü 'okuma yarışması' protokolü

Haberin Devamı

Hasan KIRMIZITAŞ/GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Valiliği himayesinde Şahinbey Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü işbirliğinde hayata geçirilecek olan 'Ödüllü Kitap Okuma Yarışması' protokolü imzalandı. Gaziantep Valisi Davut Gül, bu tih projelerin Milli Eğitim Bakanlığının başlatmış olduğu değerler eğitimine nemli katkı sunduğunu söyledi.

Vali Gül ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu arasında imzalanan protokol ile Şahinbey ilçesindeki 66 liseden 46 bin öğrencinin katılacağı ödüllü kitap okuma yarışması sonucunda dereceye giren 164 öğrenci öğretmenleri eşliğinde Umreye gönderilecek.

Protokol imza töreni öncesi konuşan Vali Gül, belediyelerin, altyapıyla, kendi alanındaki işlerle uğraşırken vatandaşa dokunan, hayatın her alanında olan kurumlar olduğunu belirterek, "Şahinbey Belediyemiz geçmişte de şimdi de bu anlamda önemli projelere katkı veriyor. Zaman zaman hemşerilerimiz bizlere çeşitli şikâyetlerde bulunuyorlar ve bunların tamamının çözümü eğitimden geçiyor. Çocuklarımızı güzel yetiştirebilirsek, emniyete daha az suç gider, aileler daha az yıpranır, kendi hayatında ve iş hayatında daha başarılı olur. Böyle projelerle Milli Eğitim Bakanlığımızın değerler eğitimine de önemli katkı veriliyor" dedi.

164 öğrencinin umreye gitmesinin öğrencilerin kendi hayatlarında da önemli bir kazanım, olduğunu dile getiren Gül, aynı zamanda da ailesi ve diğer çocuklar için de birer örnek teşkil ettiğini vurgulayarak, "Bu projeyi tüm sivil toplum örgütleri ile bütün belediyeler ve hayırseverler ile uygulayabiliriz. Bizim 550 binin üzerinde öğrencimiz var, dolayısıyla da hep birlikte buna benzer projeler uyguladığımızda Gaziantep daha yaşanabilir bir şehir haline gelmiş olacak diyerek Şahinbey Belediyesine, başkanımıza, öğrencilere, öğretmenlere ve tüm ekibe teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Okulların bünyesinde okul takımlarının olmasının önemine de değinen Vali Gül; şöyle devam etti:

"Bundan sonraki süreçte de inşallah her yerde yapacağız ama Şahinbey'de de okullarda her okulun birer okul takımı olsun. Bu takımın ne olduğu çok önemli değil ama çocukların bireysel sporların dışında takım sporları yaptıkları onunla heyecanlandıkları onlarla sevinçlerini paylaştıkları bir yapı oluşturmak istiyoruz. Tüm okulların okul takımları olsun, bunlar kendi aralarında maç yapsın, o amatör ruhu gelişsin. Önceden mahalle anlamında bir amatör ruh vardı ama artık mahallelerimiz büyüdü ama okul eksenli, cami eksenli daha ulaşılabilir bir yapıda birleşilebilir."

Yapılan konuşmaların ardından protokol imzalandı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!