Gaziantep'te, 'Makine ve Metal Sanayi' protokolü

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte, Makine ve Metal Sanayi protokolü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2020 11:56

Gaziantep'te, 'Makine ve Metal Sanayi' protokolü

Haberin Devamı

Kadir GÜNEŞ- Mustafa KANLI/GAZİANTEP,(DHA) - GAZİANTEP'te Savunma Sanayi Başkanlığı, İpek Yolu Kalınma Ajansı ve Gaziantep Valiliği arasında 'Makine ve Metal Sanayinin Dönüşümü Kapsamında Yerinde Analiz' protokolü imzalandı.
Protokol kapsamında metal ve makine sanayi firmalarının incelenmesi ve paydaşlar ile birlikte yeni yol haritası belirlenmesi hedefleniyor. Ayrıca kentte üretilen ürünlerin savunma sanayinde kullanılması ve katma değeri yüksek ürünler üretilmesi amaçlanıyor.
Gaziantep Valiliğinde gerçekleşen imza törenine Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Harun Çelik, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz ve Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) Genel Müdürü Özgür Güleryüz katıldı.
İmza töreninde konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, protokol ile Gaziantep'in katma değeri yüksek ürünler üreteceğini ifade ederek, Gaziantep'in Milli Teknoloji Hamlesi'nin bir parçası olacağını vurguladı.
Vali Gül,'' Gaziantep zaten üreten bir şehir. Üretirken artık katma değeri yüksek ürünler üretecek. Teknolojik ürünler üretecek. Ümit ediyoruz ki bu üretilen ürünler ile milli teknoloji hamlesinin bir parçası da Gaziantep olacak. 100 yıl önce Gaziantep nasıl mücadele etti ise, bugün de aynı mücadele devam edecek'' dedi.
Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Harun Çelik ise, ''Teknofest kapsamında geldiğimiz kentte tüm coşku ve heyecanı yaşadık. Pandemi olsa bile yarışmacı sayımız geçen yıla oranla daha yüksekti. Gençlerin heyecanı gözlerinden belliydi. Bu heyecanı birlikte yaşadık. Teknofest için deldiğimiz Gaziantep'te bu protokolü de imzalayacağız. Savunma sanayinin gelişimi anlamında önemli bir adım olduğunu düşünüyorum'' dedi.
Program protokol imzalanmasının ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!