Gaziantep'te 300 fidan dikildi

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte 300 fidan dikildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2020 15:12

Gaziantep'te 300 fidan dikildi

Haberin Devamı

Kadir GÜNEŞ/GAZİANTEP,(DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, kentin kurtuluşunun 100’üncü yılında 27 milyon fidan hedefi için Hitit Kültür Kapısı’nda fidan dikimi gerçekleştirdi. Düzenlenen törenle bölgeye 300 fidan dikilerek can suyu verildi.
Şehrin dört bir yanını yeşille donatacaklarını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehir merkezinde 14 alan ve okullarda ağaçlandırma yapılacağı söyledi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği işbirliği ile 'Yeşil Şehirler, Huzurlu Nesiller' sloganıyla kent genelinde başlatılan Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100’üncü yılında 27 milyon fidan hedefi proje kapsamında Oğuzeli İlçesinde bulunan Hitit Kültür Kapısı’nda 300  kara çam dikimi gerçekleşti.
Törene Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Derya Bakbak, STK temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, merkezde 14 bölge belirlendiğini ve daha büyük ağaçlarla çalışmaya başlanacağını belirtti.
Şahin, doğa ve canlıların korunması gerektiğine dikkat çekerek, “Doğa bize dikkat etmemizi söylüyor. Dünyayı cennete dönüştürmek de cehenneme dönüştürmekte sizin elinizde diyor. Bizler zaman ve mekanın şahitleriyiz. Ekosistemi bozmazsak bugün bizim çektiklerimizi yarın torunlarımız çekmez. İnsan bu güzelliği adaletli bir şekilde paylaşsa sosyal adaleti, sosyal barışı sağlasa bugün ne savaş olur ne de birçok sorun yaşanır. Yeşili seven bir şehiriz. Şehrimizi geleceğe taşımak lazım. 2014 yılından itibaren bu meselelere çok ciddi kafa yorduk' dedi.
Öte yandan program sonunda ağaçlandırma çalışmalarının devam etmesi için çalışma için Fatma Şahin ve Gaziantep Akaryakıt Bayileri Derneği (GABDER) Başkanı Ali Özcan Akcan arasında iş birliği protokolü imzalandı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!