Gaziantep'te 300 ağaç dikildi

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte 300 ağaç dikildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2020 16:13

Gaziantep'te 300 ağaç dikildi

Haberin Devamı

Mustafa KANLI/GAZİANTEP,(DHA)- GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi ‘Yeşil Şehirler, Huzurlu Nesiller’ projesi kapsamında belirlediği şehir merkezindeki 14 noktada ağaç dikme çalışmasını başlattı.
Çimento Kavşağı’nda düzenlenen, 300 ağacın dikildiği törene; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep İl Tarım Orman Müdürü Mehmet Karayılan, Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Hakan Özseven, Gaziantep Ağaç Yetiştirme ve Koruma Derneği Başkanı Kemal Çetindağ, milletvekilleri, TEMA gönüllüleri ve öğrenciler katıldı. Ağaç dikimi öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Hakan Özseven arasında imzalanan protokolle şehir merkezindeki yeşillendirme çalışması için işbirliği protokolü imzalandı.
ARTIK ŞEHİRDE DAHA TEMİZ BİR HAVA VAR
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İzmir’de yaşanan deprem sonrası yıkım yaşanan yerlerden güzel haberlerin gelmesi için dua ettiğini belirterek, “ Dünya’yı cennette yapmak elimizde cehennem yapmakta elimizde. Bir taraftan bakıyoruz temiz su bulamayan çocuklar, bir doların altında yaşamak zorunda kalanlar, yoksullukla mücadele var. Bir taraftan havayı, suyu, toprağı kirlettiğimiz için yaşadığımız çevre kirliliği. Antarktika’ya giden biri olarak gözümün önünde buzların eridiğine şahit oldum. Bir çöpün buzu nasıl erittiğini gördüm. Dünya bir buçuk derece daha ısınırsa cehenneme dönecek. Bu yüzden ‘Yeşil Şehirler Huzurlu Nesiller’ diyoruz. Biz kendi şehrimizden sorumluyuz. Yıllardır büyük bir gayret gösteriyor, sivil toplum örgütleriyle çalışıyoruz” diye konuştu.
GAZİANTEP’İN DAHA YEŞİL OLACAK
Ağaçlandırma çalışmasında herkesin katkısına ihtiyaç olduğunu ifade eden Vali Gül, “Geçen sene Büyükşehir Belediyesi ile beraber sivil toplum kuruluşlarıyla bir toplantı yaptık. Hepimizin istediği Gaziantep’in daha yeşil olması ile ilgili bir eylem planı ortaya çıkardık. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve milletvekillerimizle orman genel müdürümüze, tarım bakanımıza gittik. Herkesin üzerinde ittifak ettiği konu, Gaziantep’i yeşillendirmek konusunda hızlı hareket etmek. Büyükşehir bunu yılda üzerine düşeni yaparak şehir içindeki alanları ağaçlandırıyor. Bu tempoyu yükselterek devam ettirmek lazım” dedi.
Belediye Başkanı Şahin ve Vali Gül konuşmaların ardından öğrencilerle birlikte ağaç dikti ve can suyu verdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!