Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden iddialara açıklama

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden iddialara açıklama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2021 13:59

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden iddialara açıklama

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, yeni geliştirilen 'Benim Şehrim' isimli dijital uygulama ile kişisel puanlama veya sosyal kredi puanlaması yapıldığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gazi Bilişim A.Ş. ve Koç Sistem iş birliğinde geliştirilen Benim Şehrim dijital uygulaması ile ilgili olarak ortaya asılsız iddia atıldığı belirtildi. Gaziantep’in daha yaşanabilir dünya kenti olması hedefiyle 'akıllı belediyecilik' uygulaması olan Benim Şehrim aracılığıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve vatandaşların birbirleriyle hızlı ve çağa uygun bir iletişim kurabilmesi hedeflendiğine dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:

"Benim Şehrim tek taraflı bir uygulama olmayacak, aynı zamanda bir kurumsal sosyal ağ işlevi görerek interaktif iletişim olanaklarını arttıracaktır. Ayrıca çalışma kapsamında “Benim Şehrim" uygulamasının Gaziantepliler arasında yaygınlaşması ve kullanımını teşvik etmek amacıyla bir ödül puan sisteminin devreye sokulması hedeflenmiştir. Burada “Benim Şehrim" dijital uygulaması kullanılarak yapılan paylaşımlar, olumlu ya da olumsuz eleştirilerin kullanıcılara bir puan kazandırması ve daha sonra da bu puanın belediyenin bir hizmetinde kullandırılması hedeflenmiştir. Bazı kişiler tarafından sosyal medyada dolaşıma sokulduğu gibi vatandaşlara “kişisel puanlama" ya da “sosyal kredi puanlaması" gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Planlanan uygulamanın tek hedefi Gaziantep’in kullanacağı akıllı şehir uygulamalarından birinin daha fazla kullanımını, yaygınlaşmasını sağlamaktır. Bunun dışındaki yorumlar mesnetsiz ve asılsızdır."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!