Ayakkabı sektörü, Gaziantep için çok önemli

Güncelleme Tarihi:

Ayakkabı sektörü, Gaziantep için çok önemli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 14:30

Ayakkabı sektörü, Gaziantep için çok önemli

Haberin Devamı

Hasan KIRMIZITAŞ/GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, geniş ürün yelpazesiyle üretim yapılan Gaziantep’te ayakkabı sektörünün çok önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Ünverdi, 12 Aralık Çarşamba günü Ortadoğu Fuar Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilerine açacak olan 28. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Yaz Fuarı (GAPSHOES) ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gelişen dünya ekonomisinde çok fazla üretim yapmanın yanında katma değerli, yenilikçi anlayışla üretim yapmanın şart olduğunu dile getiren Ünverdi, katma değerli yüksek teknolojili ürün üreten firmalar, şehirler ve ülkelerin ihracat birim fiyatları daha yüksek olmaktadır. Özellikle dünya çapında bilinen markalı üretim yapmamız hem şirketlerin birim üretimden kazancını artıracak hem de kentimiz ve ülkemiz ekonomisinin büyümesine katkı sağlayacak" dedi.

Ülkenin ekonomisi gelişmiş ilk 10 ülke arasında yer almasının yenilikçi ve katma değerli üretimle mümkün olduğuna dikkati çeken Ünverdi,  “Bunu sağlamının yolu Ar-Ge ve inovasyonla elde edilebilirken, ilerletmenin yolu ise başta sanayi olmak üzere her alanda verimliliği, üretkenliği devamlı kılmakla mümkün olabilir. Bu anlayışla çalışmalar yapan, projeler üreten Gaziantep Sanayi Odası olarak sanayicilerimizin katma değeri yüksek ürünler geliştirmelerine ve sektörel fuarlarla tanıtım yapmalarına destek sağladık, sağlamaya da devam edeceğiz.  Ayakkabı ve yan sanayi sektörü, Gaziantep’in önemli üretim ve istihdam alanlarının başında geliyor. Bu güzide sektörümüzün yurt dışına açılmasını sağlamak amacıyla düzenlediğimiz GAPSHOES Ayakkabı, Terlik ve Yan Sanayi Fuarı bu zamana kadar önemli bir mesafe almamızı sağladı" diye konuştu.

GAPSHOES fuarının Yaz ve Kış olmak üzere yılda iki kez düzenlendiğini ve GAPSHOES fuarını daha da ileri noktalara taşımak istediklerini kaydeden Ünverdi, "Bu hedefle sektör temsilcilerimizle bir araya geliyor yeni fikirler üretiyoruz.  Türkiye’nin ülke genelinde en nemli fuarı olan GAPSHOES’ın 28’incisini düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gaziantep Sanayi Odası olarak Gaziantep’te fuarcılığın gelişmesine katkı sağlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bize bu konuda destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!