Adil Özberk Camisi ibadete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Adil Özberk Camisi ibadete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 16:38

Adil Özberk Camisi ibadete açıldı

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- ŞAHİNBEY Belediyesi ve Mehmet Akif Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılan Adil Hoca Özberk Camisi, Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından ibadete açıldı.

Şahinbey Belediyesi tarafından Karataş’ta yaptırılan Adil Hoca Özberk Camisi’nin açılış törenine Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez, camilerin cemaatlerle doldurulması gerektiğini belirterek, “Merhum Adil Hocamızın adına yapılan böyle bir caminin açılışında bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Cenab-ı Hak kendisine rahmet eylesin. Cuma günleri geldiğinde bütün herkesi Adil Hocayı dinlemeye gitme heyecanı sarardı. Mehmet Paşa Cami’ne giden Karagözdeki cadde kapanıp seccade serilirdi ve herkes hocamızı dinlemeye gelirdi. Hocamız o zaman hakkın sesiydi. Bu şehre nefes aldıran mekânlar yaptıkları için belediye başkanlarımızdan Allah razı olsun. Ancak bu camilerin içinin de doldurulması gerekiyor. Camilerimizin genç cemaatlere ihtiyacı var. Burada da din gönüllüsü kardeşlerimize büyük görevler düşüyor. Din görevlisi kardeşlerimiz görev yaptıkları camilerin etrafında bulunan evleri ziyaret ederek cami cemaatini artırmalıdırlar. Cenab-ı Hak Şehirlerimizi mabetsiz, mabetlerimizi cemaatsiz, cemaatlerimizi ibadetsiz, ibadetlerimizi de ihlassız kılmasın” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, göreve geldiği günden bu yana cami yapımına büyük önem verdiklerini ifade ederek, “Adil Özberk Hoca’mızın ismini taşıyan parkımızın ve camimizin yapımını tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Mehmet Görmez hocamız her 3 bin kişiye bir cami olması gerektiğini söylemişti. Göreve geldiğimizde 250 bin nüfusa sahip Karataş’a üç tane cami yeri ayrılmıştı. Şu anda sadece Karataş’ta 15’in üzerinde camimiz var ve bir taraftan da yapmaya devam ediyoruz.  Buranın yakınında Türkiye’nin ikinci büyük camisi olan Akkent Camisi’nin de yapımı devam ediyor. Camiler bir araya geldiğimiz, dinimizin sembolü olan minareleri gördüğümüz zaman buranın Türk ve İslam beldesi olduğunu gösteren en büyük nişanelerden birsidir. Ben camimizin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!