Vali Ayyıldız, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Vali Ayyıldız, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2021 13:04

Vali Ayyıldız, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Valisi Erol Ayyıldız, Eskişehir Organize Sanayi Bölge (EOSB) Müdürlüğünü ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Eskişehir Organize Sanayi Bölge (EOSB) Müdürlüğü’ne ziyarette bulundu. EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ve üyeleri tarafından karşılanan Vali Ayyıldız, önemli sanayi kuruluşlarının bulunduğu Eskişehir’in hem üretim hem de istihdam açısından Türkiye’nin önde gelen illeri arasındaki haklı yerini koruduğunu söyledi. Türkiye’nin ilk ağır sanayi işletmesine ev sahipliği yapan Eskişehir’in bugün ve gelecekte de büyük hamleler yapma hususunda yüksek potansiyele sahip olduğunu ifade eden Vali Ayyıldız, “Bu kapsamda özellikle her sektör için geçerli bir ihtiyaç olan sektör ile eğitim kurumları arasındaki iş birliğinin artırılması ve güçlendirilmesinde daha hızlı adımlarla hep birlikte ilerleyeceğiz. Yerli, milli ve özgün atılımları temel alan Milli Teknoloji Hamlesi’ni Eskişehir’de seferberlik ruhu içinde hayata geçirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Küpeli ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Eskişehirli sanayici ve iş insanlarının kısa ve uzun dönemde ulaşmayı hedefledikleri stratejik planlardan bahsetti. Küpeli, gelişen Eskişehir sanayisini daha çok kalkındırmak adına önemli projeler üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

2020 yılını arsa tahsisleri noktasında son 10 yılın rekorunu kırarak tamamladıklarını aktaran Başkan Küpeli, “Çalışmalarımızın sonucunu geçtiğimiz yıl çok iyi bir şekilde gördük. Dünya ve Türkiye’de pandemi koşulları olmasına rağmen, kriz ortamını fırsata çevirdik ve çok sayıda yeni yatırımcıyı Eskişehir’e kazandırdık. Netleşen rakamlara göre 2020 yılında Eskişehir OSB’den 42 yeni yatırımcıya toplam 888 bin metrekarelik yer tahsis ettik. Bu rakam ile yıllık bazda son 10 yılın arsa tahsis ve alan rekoru kırdık” diye konuştu.

Vali Ayyıldız, Başkan Küpeli ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Eskişehir'de sanayicilerin talebi doğrultusunda nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla inşa edilen Özel Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!