Tataristanlı Öğrencilerden Vali Tuna’ya Ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Tataristanlı Öğrencilerden Vali Tuna’ya Ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2015 17:13

TATARİSTANLI ÖĞRENCİLERDEN VALİ TUNA'YA ZİYARET

Tataristan’ın başkenti Kazan’dan gelen bir öğrenci grubu, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti.
Vali Tuna öğrencileri, Tatarca "Hoş Geldiniz" diyerek karşıladı. Tatar öğrenciler ise Türkçe olarak "Hoş Bulduk" diyerek karşılık verdiler ve Eskişehir’i çok beğendiklerini söylediler. Ziyarete katılan Tataristan Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Komitesi Başkanı Rinat Sadıkov, Eskişehir’e aşık olduğunu belirterek, "Güzel ve tatlı karşılanmaktan dolayı çok mutlu olduk. İki ülke arasında bugüne kadar bir çok ortak nokta vardı. Bizim ziyaretimizin amacı da bu ortak noktaları çoğaltmak. Bir hafta boyunca çeşitli yerlere ziyaretlerde bulunacağız. Yemekleri de çok beğendik ve oldukça lezzetli" dedi.
"BİZİ BİRBİRİMİZE BAĞLAYAN BAĞLAR VAR"
Eskişehir ile Kazan’ı kardeş şehirler olarak gördüklerini açıklayan Vali Tuna, iki ülkede yapılan etkinlikler ile kardeşliğin daha da arttığını anlattı. Tataristan ve Kazan ile oluşan kalıcı dostlukların sürdürülmeye çalışıldığını ifade eden Vali Tuna, "Ülkelerin, kardeş halkların birbirini daha iyi tanımasıyla ve tabi ki iş adamlarının yatırım amaçlı olarak iki ülke arasında gidip gelmesi iş imkanlarını artıyor. Gençlerimize de yeni imkanlar doğuyor. Bizler bu ilişkilerin geliştirilmesine önem veriyoruz. Bizi birbirimize bağlayan tarihi ve kültürel bağlar var. Tekrar Eskişehir’e hoşgeldiniz diyoruz" şeklinde konuştu.
Vali Tuna, konuşmasında, Eskişehirspor’dan da bahsederek, bir gün Rubin Kazan ile Eskişehirspor’un bir maç yapmasını arzu ettiklerini söyledi.
Konuşmaların ardından karşılıklı hediyeler verildi. Öğrencilerin Türkçe olarak "Türkiye’yi çok sevdik" sözleri de büyük alkış aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!