Odunpazarı Belediyesi, 66 dekarlık alana nohut ekti

Güncelleme Tarihi:

Odunpazarı Belediyesi, 66 dekarlık alana nohut ekti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2021 12:55

Odunpazarı Belediyesi, 66 dekarlık alana nohut ekti

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR’de Odunpazarı Belediyesi, 19 mahallede boş olan 910 dekarlık tarım arazilerini ekonomiye kazandırdı. Yaklaşık 66 dekarlık alana nohut eken belediye ekipleri, elde edeceği mahsulü ise Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un talimatı ile Halk Market ve Aşevi aracılığı ile ihtiyaç sahipleri ile paylaşacak. 

Odunpazarı Belediyesi, daha önce Türkmentokat, İmişehir, Akpınar, Aşağıçağlan, Yukarıçağlan, Gümele, Doğankaya, Ağapınar ve Kalkanlı mahallelerinde bulunan 650 dekarlık alana Tarım ve Kredi Kooperatifi ile yapılan anlaşma neticesinde tohumluk arpa ekimi yapmıştı. Bu alanda ilaçlama ve gübreleme çalışmaları yapan Odunpazarı Belediyesi ekipleri, toplam alandan geriye kalan 66 dekarlık alana ise nohut ekti. Toplam alandan kalan, Aşağılıca, Lütfiye, Avdan, Kargın, Uluçayır, Kıravdan, Kireç, Yörük Kırka, Yassıhüyük, Çavlum mahallerinde bulunan 100 dekarlık araziye ise Odunpazarı A.Ş. tarafından yulaf ve arpa ekildi.

ÜRETİLEN NOHUTLAR İHTİYAÇ SAHİPLERİ İLE PAYLAŞILACAK

Eskişehir’in tarihsel olarak bir ‘tarım kenti’ geçmişi ve kültürüne sahip olduğunu belirten yetkililer, Odunpazarı Belediyesi’nin öz kaynaklarını kullanarak boş olan verimli tarım arazilerini yeniden ekonomiye kazandırmayı hedeflediğini kaydetti. Üretilen nohutların Başkan Kazım Kurt’un talimatı ile Odunpazarı Belediyesi’ne bağlı Aşevi ve Halk Market’te ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak verileceğini de ifade eden yetkililer, çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!