Mehter takımından "Çanakkale Deniz Zaferi" yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Mehter takımından Çanakkale Deniz Zaferi yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2016 17:01

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de mehteran takımı, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenledi.

Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu Caddesi'nde bir araya gelen Eskişehir Kültür Derneği Mehteran Takımı üyeleri, sancak sopalarına astıkları dövizlerle yürüyüşe geçti.

Marşlar eşliğinde İki Eylül Caddesi'nden Taşbaşı Çarşısı önüne gelen gruba, vatandaşlar alkışlarla destek verdi.

Eskişehir Kültür Derneği Başkanı İsa Canseven, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan olayın Çanakkale Zaferi olduğunu söyledi.

18 Mart 1915 tarihinin, Türk kahramanlık tarihinin en gurur verici ve parlak sayfalardan biri olduğunu vurgulayan Canseven, şöyle konuştu:

"Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenilir bir şekilde devretmektir. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için çok güç şartlar altında verilmiş olan bu mücadele ile dünya tarihinde eşine az rastlanılan bir kahramanlık destanı yazılmıştır. 'Çanakkale geçilmez' diyen şehitlerimizi minnetle anıyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!