Masal şatosu mavi ışıkla aydınlandı

Güncelleme Tarihi:

Masal şatosu mavi ışıkla aydınlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 14:59

Masal şatosu mavi ışıkla aydınlandı

Haberin Devamı


ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediyesi Dünya Otizm Farkındalık Günü için çocukların gözdesi Masal Şatosu'nu ve İki Eylül Caddesi'ndeki 3'lü Heykel Grubu mavi ışıkla aydınlatılmaya başladı.

Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içinde bulunan Masal Şatosu, kent merkezinde bulunan Üçlü Heykel Grubu, Işık Seli ve Reşadiye Camii otizme farkındalık oluşturmak için mavi ışıkla aydınlatıldı. Büyükşehir Belediyesi, her 68 çocuktan birinin yakalandığı ve Türkiye'de 1 milyon aileyi ilgilendiren otizm hastalığına destek vermek amacıyla kampanyasına bu yıl da katıldı.

Tohum Otizm Vakfının düzenlediği, kampanyasına Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, çocuklar için hayata geçirdiği projelerden olan. Masal Şatosu bir hafta boyunca mavi ışıkla aydınlanacak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca İki Eylül Caddesi üzerinde tramvay hatlarının kavşağında bulunan Reşadiye Tramvay Lobu park düzenlemesi içinde bulunan Üçlü Heykel Grubu, led ışıklardan oluşan ışık seli ve Reşadiye Camii'ni de mavi ışıkla aydınlattı.

Bir hafta sürecek olan mavi ışıkla aydınlatmayla, otizme farkındalık oluşturmanın yanı sıra amaçlarının Eskişehirlilerin kalplerinde mavi sevgi ışığını yakmak olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi yetkilileri, “"Otizmde farkında olmanın yanı sıra, çözüm mavi melekler dediğimiz çocuklarımızın uygun ve sürekli eğitimden geçmeleridir" dedi.
-

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!