Eskişehir'de Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2016 16:28

Eskişehir'de Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali

Haberin Devamı

Kemal ATLAN / ESKİŞEHİR,(DHA)- BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın bu yıl 11'incisini düzenlediği Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali başladı.
Eskişehir'de 21-27 Mayıs 2016 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle gerçekleştirecek olan '11'inci Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali' kapsamında Üniversite Caddesi'ndeki Haller Gençlik Merkezi önünde Festival Yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe çeşitli çizgi film ve masal karakterleri kostümlerini giyerek katılan tiyatrocular, cansız manken görünümüne bürünenler, tahta bacakla yürüyenler ve palyaçolar vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Renkli görüntülere sahne olan yürüyüş İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda son buldu. Yürüyüşün ardından Porsuk Bulvarı'nda gerçekleştirilen etkinliğe Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen de katıldı. Büyükerşen yaptığı konuşmada, "Festivalimize bu yıl 7 yabancı ülke çocuk ve gençlik tiyatroları katılıyor. Festival boyunca çeşitli çocuk ve gençlik tiyatroları sahnelenecek. Çocukların, gençlerin ve hiç şüphesiz yetişkinlerin de bu etkinliklerden keyif alacaklarını düşünüyorum" dedi.
Festival için Letonya, İtalya, İngiltere, İsviçre, Belçika, Fransa ve Bulgaristan'dan Eskişehir'e gelen gruplar 27 Mayıs'a kadar çeşitli tiyatro ve kukla gösterileri sunacak.
Festivalde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası sanatçıları da 'Peter ve Kurt' adlı müzikli gösterisi ile izleyicilerin karşısına çıkacak. Ankara Devlet Tiyatrosu 'Horoz Adam', İstanbul Şehir Tiyatroları 'Cimri' ve Erzurum Devlet Tiyatrosu ise 'Karagöz'ün Rüyası' adlı oyunları sahneleyecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!