Eskişehir ve meşhur lezzetleri İstanbul’da tanıtılacak

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir ve meşhur lezzetleri İstanbul’da tanıtılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2022 17:18

Eskişehir ve meşhur lezzetleri İstanbul’da tanıtılacak

Haberin Devamı

Engin ÖZMEN-Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Dernekler Federasyonu, İstanbul Yenikapı’da yapacakları ‘Eskişehir Tanıtım Günleri’ öncesinde, aralarında çi börek, dövme sucuğu ile tatlıların da bulunduğu kentin meşhur lezzetlerini Porsuk Çayı kenarında kurulan stantlarda, yerli ve yabancı turistlere tanıttı.

Eskişehir Dernekler Federasyonu, 16-19 Haziran tarihleri arasında kenti ve meşhur lezzetlerini tanıtmak için İstanbul Yenikapı’da ‘Eskişehir Tanıtım Günleri’ organize etti. Dört gün sürecek olan tanıtım günleri öncesi kentte yerli ve yabancı turistlerin yoğun olduğu Porsuk Çayı kenarında stant kuran federasyon, aralarında çi börek, dövme sucuğu ile tatlıların da bulunduğu meşhur lezzetlerin tanıtımını yaptı. Seyitgazi Belediyesi zeybek ekibini gösteri yaptığı tanıtımda Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde doğduğu bilinen Nasrettin Hoca’nın temsili de yer aldı. Tanıtım yoğun ilgi görürken, ziyaretçiler yemekleri ve gösterileri cep telefonlarına kaydetti. Eskişehir Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Çetinkaya, dört gün boyunca İstanbul’da Eskişehir kültürünü tanıtacaklarını ifade ederek, “Eskişehir İstanbul’a geliyor. 16-19 Haziran tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’da Eskişehir tanıtım günleri yapıyoruz. Eskişehir’i oraya götürüyoruz. Bugün de burada tanıtımını yapıyoruz. Eskişehir’imizin kültür değerlerini İstanbul’da buluşturuyoruz. Başta valiliğimiz olmak üzere bütün belediyelerimiz, kamu kuruluşları, STK’lar ve halkımızla birlikte İstanbul’da Eskişehir sevgisiyle buluşuruz. Eskişehir tanıtım günlerinde yaklaşık 2 milyon ziyaretçinin geleceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Kurulan stantlarda yerli ve yabancı turistlere çi böreğin yanı sıra kente özgü tarhana çorbaları, baklava, haşhaşlı dürme, haşhaşlı gözleme, gıygaşa, mercimekli bulgur pilavı, göbete, helva, mercimekli mantı, sarma ve cantık yemekleri tanıtıldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!