Eskişehir Şehir Tiyatroları’nın “Töre” Adlı Yeni Oyunu Seyirci İle Buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir Şehir Tiyatroları’nın “Töre” Adlı Yeni Oyunu Seyirci İle Buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2015 17:37

ESKİŞEHİR ŞEHİR TİYATROLARI’NIN “TÖRE” ADLI YENİ OYUNU SEYİRCİ İLE BULUŞUYOR

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Turgut Özakman’ın “Töre” adlı oyununun ilk gösterimini 7 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirecek.
Türk Tiyatrosunun en önemli oyun yazarlarından Turgut Özakman’ın kaleme aldığı “Töre” isimli oyun, ülkemizin hala kanayan bir yarası olan töre cinayetlerini ele alırken, kadınların toplumsal barışın sağlanması konusundaki etkisinin ve öneminin altını çiziyor. Oyununun ilk gösterimi 7 Kasım Cumartesi günü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı Tiyatro salonunda sahnelenirken rejisi de Murat Atak tarafından gerçekleştirildi. Müziklerini Gürkan Çakıcı ve Cavanşir Gulyev’in bestelediği oyunun dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostüm tasarımını Funda Çebi, ışık tasarımını Ersen Tunççekiç ve hareket-dans düzenini ise Cihan Yöntem üstlendi. Geniş bir kadroya sahip olan oyunda Şehir Tiyatrosu sanatçıları, Serkan Sezgin, Emre Demirci, E. Savran Perk, Burcu Tutkun, Bilge Cezayirli, Mahide Yumbul, Gamze Demirer, Ezgi Coşkun, Nagihan Orhan’ın yanı sıra Emel Alnady ve Orçun Ertaman rol alıyorlar.
Öte yandan, yeni sezonun yeni oyunlarından olan “Töre”nin Şehir Tiyatrolarının sahnelerinde sezon boyunca izleyici ile buluşmaya devam edeceği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!