Terörist başı Gülen'in köyüne şehit ateşi düştü (2)

Güncelleme Tarihi:

Terörist başı Gülenin köyüne şehit ateşi düştü (2)
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2016 13:14

Terörist başı Gülen'in köyüne şehit ateşi düştü (2)

Haberin Devamı

ŞEHİT BABASI: OĞLUM GÖZLERİMİN ÖNÜNE GELDİ
Fırat Kalkanı Harekatı'nda hayatını kaybeden Uzman Er Burak Karakoç'un şehit haberi Erzurum'un Pasinler ilçesine bağlı Korucuk köyünü yasa boğdu. Şehit haberinin gelmesi üzerine Burak Karakoç'un baba evinin önüne bugün öğlen saatlerinde Pasinler Belediyesi tarafından Türk bayrakları asıldı. Köy meydanında ambulans hazır bekletilirken, acılı baba Abdurrahim Karakoç yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Sık sık fenalık geçiren aileye sağlık ekipleri müdahele etti. Oğlunun şehit olduğu saatlerde kendisinin de Cuma namazı kıldığını anlatan acılı baba Karakoç, "Secdede oğlum gözlerimin önüne geldi. 'Baba bir dakika dışarıya gelir misin?' diye beni çağırdı. Dışarıya çıktığımda kimse yoktu" dedi. Baba Abdurrahim Karakoç, "Oğlum bana ne diyecektin? Ben öleydim, sen ağlayaydın. Canım yanıyor" diyerek ağıt yaktı.
Şehidin 21 yaşındaki kardeşi Bilgehan Karakoç ise "Canım yandı ağabeyim nereye gitti. Ben bu acıya nasıl dayanırım" diye gözyaşı döktü. Abdurrahim Karakoç, ayrıca son günlerde oğlunu sık sık rüyasında gördüğünü belirterek, "Baba kalk diyerek beni uyandırmaya çalışıyordu" dedi.
PASİNLER BELEDİYE BAŞKANI ZİYARET ETTİ
Taziye için köye gelen Pasinler Belediye Başkanı Ak Partili Ünsal Sertoğlu, şehit babasını teselli etmeye çalıştı. Babaya sarılan Ünsal Sertoğlu, "Dik dur düşmanları sevindirme. Acın büyük ama oğlun peygamberlikten sonra en yüksek dereceye erişti" diye konuştu.
ŞEHİT AİLESİNDEN SİTEM
Öte yandan Burak Karakoç'un dün gece şehit haberini aldıktan sonra bugün öğlene kadar aradan 12 saat geçmesine rağmen hiçbir devlet yetkilisinin Korucuk'a gelmemesine köylüler tepki gösterdi. Şehidin dayısı Veysi Kızıltunç, "Vatan, millet, namus bizim. Bu topraklar korunacak. Birimiz öleceğiz, birimiz yaşıyacağız. Dün gece saat 23.00'de jandarma geldi. Bugün saat 12'ye kadar Pasinler Belediye Başkanı dışında kimse gelmedi. Bayrağı bile kendimiz astık. Başka bir yetkili göremedik. Paralel dalgasına mı gelmediler? Örgüt ayağına çok zor durumlarda kaldık. Vatana, millete bizim canımız feda" dedi.
Turgay İPEK/ ERZURUM, (DHA)



FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!