Satranç eğitim kampı Erzurum'da başladı

Güncelleme Tarihi:

Satranç eğitim kampı Erzurumda başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2014 12:43

- A Milli Takım Antrenörü Miroshnichenko yönetiminde Atatürk Üniversitesi'nde başlayan kampa 20 sporcu katıldı - Miroshnichenko, gösteri maçında 20 sporcuyla aynı anda satranç oynadı

Haberin Devamı

ERZURUM (AA) - Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen satranç eğitim kampı, Atatürk Üniversitesi'nde başladı.

Üniversite yerleşkesinde A Milli Takım antrenörü Evgeny Miroshnichenko ile milli takım antrenörü Doğan Cihan Göksel yönetiminde gerçekleştirilen eğitim programına, 20 sporcu katıldı.

"Atatürk Üniversitesi Satranç Eğitim Kampı"nda, kulüp üyesi üniversite öğrencilerine satranç oynarken dikkat edilecek püf noktaları ve sporun faydaları anlatıldı.

Eğitim programının açılışında gösteri yapan Miroshnichenko, 20 sporcuyla aynı anda maç yaptı.

Ukraynalı antrenör Miroshnichenko, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenlenen eğitimin, satranç severlerin gelişiminde faydalı olduğunu belirterek, eğitim programları düzenleyerek satranca ilgiyi arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Eğitim kampında, sporculara ve üniversite öğrencilerine güzel bir perspektif çizmeyi amaçladıklarını belirten Miroshnichenko, "Onları motive edip, satrancı eğlenceli hale getirerek, daha çok kişinin satranç oynamasını sağlayacağız" dedi.

Türkiye'de son 10 yılda satrancın ciddi anlamda geliştiğini vurgulayan Miroshnichenko, şöyle konuştu:

"Türkiye'de, satrançta büyük sıçrama var. Bu spor dalı gittikçe yaygınlaşıyor. Üst seviyelere ulaşan sporcular mevcut. Sonuçta futbol maçlarının yanı sıra satrançla ilgili haberleri de görebiliyoruz artık. Bu da satrancın Türkiye'de popüler olduğunun göstergesidir. Aynı zamanda bu kitlenin bizi desteklediğini bilmek bizi sevindiriyor."

Atatürk Üniversitesi Satranç Kulüp Danışmanı Deniz İpekten de 2,5 yıl önce kurulan kulübün üye sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Eğitim kampının başarılı geçmesini temenni eden İpekten, "A Milli Takım antrenörümüz Türkiye'de nadir gösterilerden simultane yaptı. 20 sporcuyla aynı anda satranç oynayarak, hepsini yendi" diye konuştu.

Satranç eğitim kampı iki gün sürecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!