Palandöken'de gece-gündüz kayak ve eğlence

Güncelleme Tarihi:

Palandökende gece-gündüz kayak ve eğlence
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2022 10:07

Palandöken'de gece-gündüz kayak ve eğlence

Haberin Devamı

Turgay İPEK/ ERZURUM, (DHA)- TÜRKİYE'nin gözde kayak merkezlerinden Palandöken'e Rusya, Ukrayna, Almanya, Hollanda ve İran'ın yanı sıra Türkiye'nin dört bir tarafından gelen ziyaretçiler, ışıklandırılan pistler sayesinde 'gece- gündüz' demeden kayak yapıyor. Kayağa doyanlar gece otellerde düzenlenen eğlencelere katılarak sabahın ilk ışıklarına kadar eğleniyor. Palandöken'de kayak yapmanın ayrıcalık olduğunu söyleyen Yurdagül Demir, "Herkesi buraya bekliyoruz" dedi.
         Sezonun büyük bir bölümünü yüzde 90'a varan doluluk yakalayan Palandöken'deki işletmeciler, kayağın yanında farklı alternatifler de sunuyor. Kent merkezine 7, hava limanına ise 19 kilometre uzaklıktaki Palandöken Kayak Merkezi'ne gelen ziyaretçiler, deniz seviyesinden 3 bin metre yükseklikte karlı doruklarda özgürce kayak yapma olanağı bulurken, kayak ve snowboard yapmasını bilmeyenler ise karın keyfini kızakla kayarak çıkarıyor. Özellikle hafta sonları cıvıl cıvıl olan Palandöken'de gece ışıklandırılan pistlerde de kayak yapılıyor.
         Palandöken'de şubat sonu ve martta kayak yapmanın inanılmaz güzel olduğunu söyleyen Yurdagül Demir, "Tatilimiz çok güzel geçiyor. Kayak sezonunun en güzel aylarındayız. Bu aylarda kayak inanılmaz güzel olur. Bugün de muhteşem bir hava var. Kayak müthiş pistler doyumsuz. Herkesi buraya bekliyoruz" diye konuştu
         Gece kayağını tercih edenler ise bunun inanılmaz bir zevk olduğunu belirtti. Gece kayağında pistlerin sakin olmasından dolayı daha rahat davrandıklarını belirten Hande Şirin, "İstanbul'dan eşimle geldim. Gece kayağını tercih etmemizin nedeni daha sakin, daha hoş olması. Kayak yapmayı sevenler gece daha iyi pratik yapabiliyor. Biz kayağa yeni başladık. Gece kayağında kendimizi kayan bir yıldıza benzetiyoruz" dedi.

FOTOĞIRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!