Kale’nin Al Yazmalıları adlı oyun sahnelendi

Güncelleme Tarihi:

Kale’nin Al Yazmalıları adlı oyun sahnelendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 15:05

Kale’nin Al Yazmalıları adlı oyun sahnelendi

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)-Hay Hak Sanat Evi, 'Kale'nin Al Yazmalıları' adlı oyunuyla yeni sezonda seyircileri ile buluştu.



Hüseyin Güler’in yönetmenliğini yaptığı 'Kale’nin Al Yazmalıları’' oyunu Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde ilk gösterisini yaptı. Hay Hak Sanat Evi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ortak çalışması olan, Kale’nin Al Yazmalıları, Çanakkale Zaferine farklı bir bakış açısıyla yeni bir soluk kattı. Çanakkale Zaferinin Kadın Kahramanlarını, Nene Hatun Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Yuvasında ki öğrenciler canlandırdılar. Bunun yanı sıra sahne de Hay Hak Sanat Evi’nin oyuncularından, Zuhal Aydın, Emre Korkmaz, Ömer Kalyon ve Muhammet Emin Bayrak’da yer aldı.



Zeynep Mido Çavuş, Hatice Ana, Nezahat Onbaşı, Hemşire Safiye gibi birçok gerçek tarihi kişilikleri sahneye taşıyan öğrenciler ve Hay Hak Sanat Ailesi gösterdikleri üstün başarı ile seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Oyunda kadın komutanın bir repliğinde, "Duyduk ki unutmuşlar bizleri, kalktık buralara kadar geldik" ifadesi seyircileri duygulandırırken Nene Hatun Kız Yetiştirme Yurdu oyuncularının yetenekleri göz kamaştırdı.



Hay Hak Sanat Evi'nden Hüseyin Güler, "Sosyal sorumluluk projelerinin Erzurum’da daha da güçlenmesi gerekiyor. Bizler gibi genç ve sanatsever arkadaşlarımıza her zaman kapımız açık, halkımızın bizlere gösterdiği tepkiler ve kızlarımızın yüzünde ki gülümsemeler asla unutmayacağımız anlardandı. Erzurum’da bir ilk olarak engelli tiyatrosu üzerinde ki çalışmalarımız devam etmekte. Bu konuda ki katkılarından dolayı desteklerini bizden esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!