Erzurum'da bayraklar yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Erzurumda bayraklar yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2016 15:17

Erzurum'da bayraklar yarışacak

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)-Erzurum'da bu yıl ikincisi 11- 12 Haziran'da düzenlenecek olan Challenge Cup, Türkiye Atletizm Şampiyonasıyla bütünleştirilerek atletizm festivaline dönüştürüldü.

Geçtiğimiz yıl deneme mahiyetinde ilk kez yapılan uluslararası bayrak takımları kupası, Erzurum'da ikinci kez düzenlenecek 11-12 Haziran tarihlerindeki organizasyonda 4×100 ve 4×400'de Olimpiyat barajı hedefleyen uluslararası takımların katılımıyla zorlu yarışmalar olacak. Yüksek rakımıyla sprint branşları için ideal koşullar sağlayan pistte, her iki dalda erkek milli takımlarımızdan Türkiye rekoru performansları bekleniyor.



Slovakya'da 38.68 koşarak birinci olan Türkiye 4×100 takımı, Erzurum'da derecesini 38.50'nin altına indirmeyi hedefliyor. 4×400'de ise Yavuz Can, Batuhan Altıntaş ve Yasmani Copello'nun koşacağı takımın yapacağı derece ise şimdiden merak ediliyor



Yarışmalara şu ana kadar yedi ülke kayıt yaptırdı. 4×400'de Ukrayna ve Romanya'nın yarışması kesinleşirken, Suudi Arabistan ve Hindistan ve Cezayir'in de Olimpiyat barajı için piste bu dalda takım çıkarması bekleniyor. Yarışmalara ayrıca İran ve Azerbaycan'dan da atletler katılacak.



Takım yarışmaları dışında bireysel dallarda da yarışacak olan misafir atletler, Türkiye Şampiyonası için mücadele veren yerli atletlerin yanında tasnif dışı olarak boy gösterecek.



Erzurum Challenge Cup ile birlikte yapılacak olan Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda atletler bir yandan Olimpiyat ve Avrupa barajlarını geçmek için çaba sarfederken, bir yandan da 25-26 Haziran'daki Balkan Şampiyonası'na gidecek ekip şekillenecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!