Dadaş Ocakları’ndan Kurtuluş Mesajı

Güncelleme Tarihi:

Dadaş Ocakları’ndan Kurtuluş Mesajı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2015 09:36

DADAŞ OCAKLARI GENEL BAŞKANI EYÜP COŞKUN, 12 MART ERZURUM’UN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 97. YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA BİR MESAJ YAYINLADI.

Dadaş Ocakları Genel Başkanı Eyüp Coşkun, 12 Mart Erzurum’un Düşman İşgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Coşkun mesajında şunları kaydetti; “12 Mart 1918, Türk tarihinin, şahitlik etmiş olduğu en büyük, mezalimin, sona erdirildiği tarih olarak, kayıtlara geçmiştir. Günümüzden 97 yıl önce, bir şehir halkı, bütün yokluklara ve yaşanılan, büyük mezalime rağmen, iki yıl düşman işgaline karşı direnmiştir.16 şubat 1916 ricatinde yok edilmekten kurtarmış olduğu Ordusunca, özgürlüğüne kavuşturulmuştur. Bu gün Anadolu’nun kilidi olan Erzurum’un Türk olarak kalmayı başardığı bir gündür. 12 Mart 1918 100. Yılına giren soykırım iftirasına karşı en büyük delil olarak ülke ve şehir belleğinde yer etmesi gerektiği tarihtir. 12 Mart sadece Erzurum’un değil Anadolu’nun Türk yurdu olduğunun teminata alındığı gündür. Başta yanık dere katliamı olmak üzere bir çok mezalime maruz kalan Erzurum bu günü sadece kutlamalarla değil aziz kahramanlarını ve şehitlerini rahmetle anarak da geçirmelidir. Erzurum halkının bu mutlu gününü kutlar, Aziz şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anarız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!