Çamlıkaya Köyü'nde boğa güreşi festivali düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Çamlıkaya Köyünde boğa güreşi festivali düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2018 14:02

Çamlıkaya Köyü'nde boğa güreşi festivali düzenlendi

Haberin Devamı

Nusret DURUR/DHA – ERZURUM’un İspir ilçesi Çamlıkaya köyünde mevsimin ilk boğa güreşleri organizasyonu düzenlendi. İki gün sürecek güreşlere, Erzurum, Artvin ve Rize’den 170 boğa götürüldü.

Erzurum'un ispir ilçesi Çamlıkaya köyünde düzenlenen bu yılın ilk boğa güreşleri organizasyonu başladı. İki gün sürecek etkinliklerin ilk gününde 7’den 77’ye 5 bin kişi güreşleri izledi. Geceden gelerek bölgeye çadır kuranlar ile kamyonların kasalarından güreşleri izleyenler renkli görüntüler oluşturdu. Güreşlere, Erzurum, Artvin ve Rize’den 170 boğa götürüldü. 6 kategoride güreşecek boğaların sahiplerine 50 bin lira para ödülü dağıtılacak.

Çamlıkaya Köyü Muhtarlığı tarafından düzenlenen güreşlerde konuşan Muhtar Ahmet Karaman bu yıl 3’üncüsünü düzenledikleri boğa güreşleri festivalinde amaçlarının vatandaşları bir araya getirerek kaynaştırmak ve hasret gidermelerini sağlamak olduğunu ifade etti. Karaman, “Festival nedeniyle Türkiye'nin değişik il ve ilçelerinde yaşayan köylülerimiz bu vesileyle köylerine geliyor ve eşini, dostunu görerek hasret gideriyor” dedi.

Festivalde, Karadenizli sanatçı Bizim Gönül’de konser verecek. Boğa güreşleri festivali yarın sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!