Şeker işçilerinden iki saat fazla çalışma eylemi

Güncelleme Tarihi:

Şeker işçilerinden  iki saat fazla çalışma eylemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 14:47

Şeker işçilerinden iki saat fazla çalışma eylemi

Haberin Devamı

ERZİNCAN, (DHA)-ERZİNCAN Şeker Fabrikası Şeker-İş Sendikasının aldığı kararla 25 Şeker Fabrikasında yaşanılan olumsuzluklara dikkat çekmek amacı ile işçiler ücretsiz iki saat fazla mesai yapmaya başladı.







Özelleştirme politikası ve taşeron olarak çalışma sıkıntıları nedeniyle Şeker Fabrikası içerisinde fazla mesai eylemi başlatan işçiler sorunların giderilmesi talebinde bulundu. Türk İş İl Temsilcisi ve Şeker-İş Şube Başkanı Bülent Bulut, 2000’li yılların başında şeker fabrikasında 700, makine fabrikasında ise 250 çalışanın olduğunu, şu an ise makine fabrikasında 35, şeker fabrikasında ise 140 kadrolu çalışanın bulunduğunu anımsattı. Bulut şunları söylede:

"Bizler işlerimizi taşeron kardeşlerimizle, büyük riskler alarak, yürütmeye çalışıyoruz. Hem işverenimiz, hem de bizler büyük risk altındayız.1998’den bu yana şeker fabrikalarına elaman alınmıyor. Mevsimlik çalışan kardeşlerimde 5620 sayılı yasaya takıldıkları için, 6 aydan fazla çalışamıyor. Bir an evvel bu çilenin bitirilmesini istiyoruz. İş kazaları her geçen gün artmaya başladı. Onu da geçtik böyle giderse 2017 -2018 kampanyasını yapacak durumda değiliz. Genel merkezimiz ve genel başkanımız Sayın İsa Gök’ün almış olduğu karar doğrultusunda şimdilik diyoruz ki hiçbir ücret talep etmeden sabah 7.00’ da başladığımız mesaimize, akşam 17.00 kadar değil, 19.00’a kadar devam ettireceğiz.Yıllardır bu fabrikalara emek vermiş işe girdiği zaman genç iken,bugün 40 -45 - 50 yasına gelmiş çoluk çocuk sahibi olmuş, 20 -25 yıldır kadro bekleyen ve o kadar yıl çalışmış olmasına rağmen, 3 bin sigorta günü olmayan, mezarda bile emeklilik hakkı kazanamayan ve bu günlerde kamuda çalışan, asıl işi yapan, taşeron işçiye kadro vereceğim derken, yılarını vermiş değil asıl işi yapan usta pozisyonundaki istasyonları ve birimleri teslim ettiğimiz, bu kardeşlerimizin hakkını verin."

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!