Erzincan POMEM’de 826 polis mezuniyet sevinci yaşadı

Güncelleme Tarihi:

Erzincan POMEM’de 826 polis mezuniyet sevinci yaşadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2022 13:05

Erzincan POMEM’de 826 polis mezuniyet sevinci yaşadı

Haberin Devamı

Muzaffer KOŞAN / ERZİNCAN, (DHA)-ERZİNCAN Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) eğitimlerini tamamlayan 826 polis, mezuniyet coşkusu yaşadı. Kep fırlatan genç polisler, mezuniyet sevincini aileleriyle paylaştı. 
    Erzincan POMEM salonunda düzenlenen mezuniyet törenine Vali Mehmet Makas, polis adayı öğrencilerin aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Makas, polis adaylarına tavsiyelerde bulundu. Vali Makas, "Allah bu kutlu yürüyüşünüzü mübarek etsin. Bu kutlu yürüyüş, üzerinize giymiş olduğunuz üniforma. Bahsettiğim ecdada bir sorumluluktur. Bir yüktür ama bir o kadar şereftir. O şeref adaleti ve nizamı sağlamak adına her zaman merhameti de terk etmeksizin vatandaşa eşit mesafede davranmak, kanun ve nizam haricinde başka istikamet kendinize belirlememektir. Aklınızı bir başkalarına kiraya vermemektir. Ben inanıyorum ki hem anne ve babalarınızın, ailelerinizin yetiştirdiği kültür bağlamında bu secereye bu ahlaka sahipsiniz. Hem de aynı donanımı güçlendirmek adına polis okulu müdürümüz başta olmak üzere akademinin tüm mensupları burada ki mesai arkadaşlarımızda aynı yüklemeleri sizlere yaptılar. Şuandan itibaren yapacağınız tek şey var. Vatana ve millete hizmet ve kanun adamı olarak insanımıza hoş görülü davranarak adaletli bir şekilde düzeni sağlamaktır" diye konuştu. 
    Dönem birincisinin yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından POMEM'i dereceyle bitirenlere başarı belgesi ve plaket verildi. Tören sonunda yemin eden polisler, mezuniyet coşkusunu kep fırlatarak yaşadı. Çocuklarının mezuniyet törenlerini zaman zaman duyulu gözlerle izleyen aileler, bol bol görüntü ve fotoğraf çekti.(DHA)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!