Sokak hayvanları için sahadalardı

Güncelleme Tarihi:

Sokak hayvanları için sahadalardı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2021 08:33

Sokak hayvanları için sahadalardı

Haberin Devamı

Nursel ŞENGEZER/KARAKOÇAN, (Elazığ), (DHA)-İZMİR'den Elazığ'ın Karakoçan ilçesine gelen 3 veteriner, İlçe Tarım Müdürlüğünde çalışan gönüllü veterinerle birlikte sokak hayvanlarını sağlık kontrollerinden geçirip parazit aşısı ve kısırlaştırma yaptı.

İzmir’den gelen 3 veteriner, İlçe Tarım Müdürlüğü'nde gönüllü veteriner hekimle Karakoçan’da Bahçelievler Mahallesi Canlı Hayvan pazarımızda dört gün boyunca kedi ve köpeklerin aşılarını yaptı. Klinikte kısırlaştırma yapılan hayvanların bakımlarıda yapıldı.  Veteriner, Merve Gülistan Aydın, gönüllü ekibiyle sokak hayvanlarının sağlık kontrollerini yaparak daha kaliteli yaşamaları için kısırlaştırıp, parazit aşısı yaptıklarını söyledi.

'HAVYANLARIN YAŞAM KOŞULLARINI İYİLEŞTİRİYORUZ'

Aydın, İzmir'den gönüllü olarak gelen veteriner arkadaşlarıyla biriltet sokak hayvanlarını yaşamlarını ve sağlıksız yaşam koşullarını iyileştirmek için çaba gösterdiklerini söyledi. Kontrolden çıkmış bir köpek popülasyonu olduğunu belirten Aydın, şunlar söyledi:

Hayvanların yaşam koşullarını iyileştiriyoruz. 4 gün boyunca onların bakımlarını, aşılarını yaptık. Kayıt altına aldığımız hayvanları kısırlaştırdık.  İnsanlarda yanlış bir algı var. Kısırlaştırmanın kötü bir şey olduğunu düşünüyorlar. Ama aslında bu kötü bir şey değil, biz kürtaj yapmıyoruz, yani nefes alan bir canın yaşamını sonlandırmıyoruz. Bu bir üremeyi kontrol altına alınan bir işlem ve hayvanın sağlığını olumlu yönde etkileyen ve ömrünü uzatan bir işlem. Eğer ilçelerde sokak hayvanlarını bu şekilde kısırlaştırmazsak, her yıl binlerce köpeği uyuzdan açlıktan hatta soğuktan ölümüne sebep olmuş olacağız. Bu çok daha büyük bir risk, biz sadece sokakta olanları kısırlaştırıp popülasyonu kontrol altına lamaya çalışıyoruz."

Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, gönüllü çalışan ekibe teşekkür ederek, vatandaşlarında sokak hayvanlarına karşı daha duyarlı olmasını istedi.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!