Elazığ’dan 58 ülkeye ihracat

Güncelleme Tarihi:

Elazığ’dan 58 ülkeye ihracat
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2022 10:08

Elazığ’dan 58 ülkeye ihracat

Haberin Devamı

Ahmet ÇÖTELİ/ ELAZIĞ, (DHA)- ELAZIĞ Organize Sanayi Bölgesi (OSB), bünyesinde bulunan inşaat, mobilya, mermer, gıda ve tekstil gibi sektörlerde faaliyet yürüten 210 fabrika ile 58 ülkeye ihracat yapıyor. 2021 yılında ihracat rakamı 320 milyon dolar olan Elazığ’da, 8 bin kişiye istihdam sağlayan organize sanayi bölgesinde, yapılacak yeni yatırımlarla 2023 sonuna kadar istihdam sayısı 25 bine çıkacak. İçerisinde bulunan bir meslek yüksekokulu ve 2 meslek lisesi ile de işverenlerin personel ihtiyacını karşılayan OSB’nin Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, “Elazığ'a yatırımcıları yatırım yapmaya değil, para kazanmaya çağırıyoruz. Çünkü hiçbir yatırımcı kazanmayacağı yere yatırım yapmaz. Cazibe merkezlerinden dolayı biz altıncı bölgeyiz. Altıncı bölgenin teşviki ile her türlü imkan var. Ciddi manada yatırımcılar var. Tahsis ettiğimiz arazilerde yapılacak yatırımlar 500 milyon doların üzerinde. 2023 yılının sonunda hedefimiz 25 bin kişiye istihdam” dedi.
Elazığ’da 1987 yılında temelleri atılarak 1991 yılında hayata geçirilen Organize Sanayi Bölgesi, bölge ve ülke ekonomisine katkı sunuyor. 650 hektarı faal olmak üzere toplam bin 50 hektarlık alanı bulunan Organize Sanayi Bölgesi, inşaat malzemesi, mobilya, mermer, döküm, gıda ve tekstil sektörü başta olmak üzere toplam 210 fabrikaya ev sahipliği yaparak 58 ülkeye ürün ihraç ediyor. Konferans salonu, camisi, restoranı, itfaiyesi, tren aktarma istasyonu, meslek yüksekokulu ve 2 meslek lisesiyle Türkiye’nin sayılı OSB’lerinden olan Elazığ Organize Sanayi Bölgesi, inovasyon merkezi ile de ara eleman yetiştirip ihtiyaç olan bazı parça ve kalıpları üretiyor. Organize Sanayi Bölgesi, 2021’de ihracata rakamı 320 milyon dolar kentte bu rakamda büyük bir paya sahip. 
Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, “2009'un sonlarında bin 200 çalışanımız varken bugün 8 bin civarında çalışan var. O gün 32 fabrika varken bugün 210 fabrika var ve ciddi manada yatırımcılar var. Tahsis ettiğimiz arazilerde yapılacak yatırımlar 500 milyon doların üzerinde. Bununla beraber önümüzdeki yıl 15 bin istihdam hedefine koşuyoruz. 2023 yılının sonunda hedefimiz 25 bin kişiye istihdam. Elazığ'a yatırımcıları yatırım yapmaya değil para kazanmaya çağırıyoruz. Çünkü hiçbir yatırımcı kazanmayacağı yere yatırım yapmaz. Bir de cazibe merkezlerinden dolayı biz altıncı bölgeyiz. Altıncı bölgenin teşviki ile her türlü imkan var. Organize sanayi olarak her konuda yatırımcıya yardımcı olan bir yönetim anlayışımız var. Kadrolarımız ona göre çalışıyor. Yatırımcılarımızın ayağına gidiyoruz, görüşme yapıyoruz, getirip ikna ediyoruz. Her türlü imkanı sağlıyoruz. Teşvik belgelerine kadar takip ediyoruz, bunların çıkmasını sağlıyoruz ve yatırıma başlatıyoruz" diye konuştu. (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!