Elazığ'da aşırı sıcağa buzlu çözüm 

Güncelleme Tarihi:

Elazığda aşırı sıcağa buzlu çözüm
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 17:10

Elazığ'da aşırı sıcağa buzlu çözüm 

Haberin Devamı

Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, (DHA) - ELAZIĞ'da sıcak hava günlük yaşamı olumsuz etkilerken, çalışmak zorunda kalanlar, serinlemek ve işlerine devam etmek için farklı yöntemler geliştiriyor. Bir fırında çalışanlar, sıcağın etkisini azaltmak için, buz ve suyun bulunduğu leğen içerisinde durup fırın ağzında çalışıyor.
Aksaray Mahallesi'ndeki fırında çalışanlar, bir leğen içerisine doldurdukları buzların içine ayaklarını sokarak çalışıyor. Fırın işçileri, havaların çok sıcak olduğunu ve ateşin karşısında ancak bu şekilde çalışabildiklerini söyledi. İşçilerden Mehmet Boncuk, sıcakların biranda bastırdığını belirterek, "Havalar çok sıcak, yani sıcak havada serinlemek için mecburi olarak soğuk suyun içine giriyoruz. Buzla leğenin doldurup ayaklarımızı içine bırakıyoruz. Serinlemek için, bir nebze olsun rahatlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bayağı bir rahatlıyoruz. Yani aralıklı olarak 12 saat falan çalışıyoruz. Dayanmaya çalışıyoruz bu sıcaklığa karşı" dedi.
Fırın çalışanlarından Lütfü Güllü de "Sıcaklar aniden arttı. Arkadaşlarımız ayakları buzun içinde çalışıyorlar. Mecbur çalışıyoruz. Gerçekten çok sıcak" diye konuştu.
Şehir merkezinde ise sıcaklardan bunalanlar gölgelik ve parklara giderek sıcaklardan korunmaya çalışıyor. Elazığ Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda kurduğu limonata çeşmelerinden Elazığlılar soğuk limonata içerek hem serinliyor hem de sussuzluklarını gideriyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!