Elazığ Valiliği, batan tekneyle ilgili inceleme başlattı

Güncelleme Tarihi:

Elazığ Valiliği, batan tekneyle ilgili inceleme başlattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2021 16:53

Elazığ Valiliği, batan tekneyle ilgili inceleme başlattı

Haberin Devamı

Ahmet ÇÖTELİ/ELAZIĞ, (DHA)- ELAZIĞ'a, 'Dünya Gıda Günü' etkinlikleri için gelen bilim insanlarının Keban Baraj Gölü'ndeki gezisi sırasında içinde bulundukları tekne arıza yaptı. Kaptanın kıyıya yanaşıp yolcuları tahliye ettiği tekne, suyla dolup battı. Valilik, olayla ilgili inceleme başlattı.


'Dünya Gıda Günü' nedeniyle Elazığ’da düzenlenen etkinliklere katılan bilim insanları ve beraberindekiler, Karaleylek ve Saklıkapı kanyonlarını görmek için tekne turuna çıktı. Bu sırada arıza uyarısı veren tekneyi kıyıya çeken kaptan, yolcuları tahliye etti. Tahliyenin ardından su alan tekne battı. Olayla ilgili, Elazığ Valiliği'nin yaptığı açıklamada, batan teknenin tekrar yüzer hale getirilerek, konuyla ilgili inceleme başlatıldığı belirtildi.


VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Elazığ Valiliği'nden, "16/10/2021 Cumartesi günü Keban Barajı gölündeki tekne gezisi esnasında üç gezi teknesinden birinin su boşaltma pompasının arızalanması nedeniyle kaptan tarafından tekne kıyıya yanaştırılarak herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermeden yolcuları güvenli bir şekilde tahliye edilmiştir. Kıyıya bağlanmasını müteakip yarısı suya batan tekne tekrar yüzer hale getirilmiştir. Konuyla ilgili olarak Valiliğimiz tarafından bir inceleme başlatılmıştır" açıklaması yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!